B...ott nagy dög, Takarékos bálna, Szögletes gyönyörűség
Még meg van az autó 3éve használjuk.Imádjuk,igazi igásló.Elfér a család és ami a legfontosabb BIZTONSÁGBAN tudom a CSALÁDOT.Egyedüli negatívum drága szervíz.Ezért egy házi szervízes barátomhoz hordjuk.Ha hiszitek ha nem profi a srác.(A8,SAAB,MERCEDES,+MINDENT SZEREL)
Ja és jóformán ha nem mindig padlógázzal közlekednék 6,7Literrel beéri(automata a kicsike).Nálunk tényleg kihasználjuk,hogy ekkora:kutya,kő,ytong tégla,kandalló tűztér is volt már benne,hm és nem a csomagtartóban...Egyébként a csomagtartó véleményem szerint kicsi az autó méreteihez képest.Volt egy vw polo classicunk annak 500 l-es volt,na abba lehetett pakolni..A Volvoé sajnos kicsi és nehezen pakolható de egy négy tagú család azért be tud pakolni1-2hétre nyaraláshoz.Levehető vonóhorog van amit igencsak kihasználok.Az autó belsejéről egy pár szót:a vezető pozíciót még egy autóban sem tudtam ilyen jól beállítani pedig ültem már egy-kettőben..Szeretem,hogy minden kézre esik,ráadásul a kormányról is tudom kezelni a tempomatot,magnót,telefont,navigációt.Ja igen a navigáció.Mikor megvettük az autót elfelejtettem megkérdezni hogy is lehet bekapcsolni.Amúgy sem vagyok az a műszaki,úgyhogy csak két napba telt megtalálnom a kezelő gombokat...amik most már belátom a legtökéletesebb helyen vannak.Sajnos mikor még vettük nem volt Mo.térkép,most meg már PDA-val járunk.Az ülések nagyon kényelmesek 5-700km után sem fájós derékkal szálok ki és ez nekem mindent megér.Télen az ülésfűtések jótékonyan melegítik a sejhajunkat és tényleg pillanatok alatt.A feleségem imádja mert ő mindig fázik 15fok alatt.Pozitívum hogyha netalán vmi csoda folytán bepárásodna a szélvédő pillanatok alatt teszi a dolgát az ablakfűtés.Mivel a kétoldali digitklíma nyáron sok bosszúságot okozott összevissza kapcsol kezdem magam rászánni egy szervízre.Bár igazán nincs nagy bizodalmam bennük sajnos mert már korábban voltam náluk és kapásból mondták ők egy klímás műhelyt ajánlanának!Egy szakszervíz!Bár nem lepődöm meg mert korábban is mikor a motorral voltam azt mondták hiába hagyom náluk úgyis kiviszik a Bosch szervízbe...!Nos ezek után ki vinné hozzájuk bármilyen "jófejek" is..Visszatérve a belsőre.Plüssbelső van amin még mindig nem látni hogy 8. éves.Bőrt szerettem volna mert a gyerekek aztán adnak neki rendesen,kaja pia,sár,stb.azt talán könnyebb lett volna takarítani.Na de hát ilyenek a gyerekek és az autó van értünk nem fordítva..pl:(A lányom kipróbálta a szivargyújtót, milyen jópofa mintát lehet az ülésbe égetni)Hát nekem annyira nem jött be,az eredeti jobb volt..:)) A hátsó kartámasz olyan széles hogy más autóban örülnének ha az "öt személyes autóban"ekkora lenne legalább a hátsó 5.hely..A váltót megszoktam egy pillanat alatt és szerintem lehet vele akár sportosan is közlekedni. Az autó kielégíti a vele támasztott elvárásainkat.Bár néha szerintem mehetne jobban.(140LE).Egy chip talán jót tenne neki.A nagysága miatt nehéz parkolóhelyet találni vele de jobban beállunk vele akárhová mint aYarisunkal.Az ajtótömítések kopottak,ezért 160 fölött kissé zavaró,180 fölött zavaró,200 fölött meg már nem érdekel.Egyébként a leglényegesebb a BIZTONSÁGÉRZET!!!!Hajó,anyahajó mely ha kell lágyan ringat,és tudom ha vmi baj történne megvédené a benne ülőket akik a legfontosabbak!!!8légzsák,függöny is,STC,ABS.
- Klima,24fok felett(külső) automatikusan ki-be kapcsol az okát még a szervízben sem találják.Motorelektronika hiba ill.valószínűleg turbó- szervízben elsőre 150000Ft-al kezdtek,akiktől vettem(rokon)megoldotta 10000-ért+(1l)Jagermeister....Első indításkor nem fog a fék-kőkemény-de aztán ok.Esetleg vkinek ötlet?Gyakran elmozduló izzók.
VOLVO MISKOLC (BELME)
Korrektek voltak bár szoknom kellett az árakat.Segítőkészek,udvariasak.Bár egy kicsit úgy éreztem néha az én öregemmel kinéztek.Az értékesítő srác rendes bár néha szerintem az agyára mentem.Neki köszönhetem hogy kipróbálhattam az akkor még új XC90-est.Hát soha nem felejtem el az elsőt...A szervízesek rendesek.
VOLVO DEBRECEN (BELME)
Korrekt,segítőkész szervízesek.Jó fej szervízvezető,gyenge értékesítők.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | CLIO 1.6 PRIVILEGE | Következő autója? | XC90(használt),RANGE ROVER(használt),Q7 |
Verdikt | (6.4/10) |