Autók » Volvo » S80 (1998-2006)

S80 2.5D

Akinek a család is nevet adott...

Egy barátomtól vettem meg, úgyhogy a vásárlás előtt is sokat vezettem már és ismertem az előéletét. Még nem volt nálam, amikor egyszer kellett rajta egy légtömegmérőt cserélni. A méregdrága Volvo helyett némi kábel átalakítás után pont jó volt hozzá az Audi is, azóta nincs vele baj.
Teljesítmény: A 2.5D motor nem egy erőgép de nyomatékos és a teljesítménye pont elegendő bármilyen forgalmi helyzet megoldásához. (Igaz én sem vagyok egy versenyző típus.) 2000-es fordulattól jól húz, és gond nélkül megy autópályán tempomattal, automata váltóval 200-at.
Fogyasztás: Városban 8 liter, városon kívül 6 liter körül. Egyszer kipróbáltam Budapest-Miskolc oda vissza autópályán 120-as tempóval tempomattal 4,8 l átlagfogyasztás, ami nem semmi egy ekkora autótól. Mindehhez a 80 literes tank biztosítja, hogy a benzinkutakat ritkán kell látogatni. A kutas meg szinte mindig alánéz, hogy nem folyik-e el valahol a gázolaj.
Kényelem: A belső tér hatalmas. Hátul hárman kényelmesen utaznak, és még nekem sem kell a vezetőülést teljesen hátra tolnom, pedig 191 cm magas vagyok. A csomagtartó szintén bődületesen nagy, és jól pakolható. Talán a csomagtartó ajtajának a nyílása lehetne egy kicsivel nagyobb.

Egyetlen hátrányos tulajdonsága talán a hangja. A motorzaj alacsony sebességnél elég erősen behallatszik az utastérbe, ami ebben a kategóriában lehetne csendesebb is.

- Csak a kopó és egyébként is cserélendő alkatrészek.

Egy autószerelő barátom szervizeli

Fenntartási költség (6) Évjárat 2000
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 132000
Előző autója? Mondeo Következő autója? csakis Volvo
Verdikt (7.7/10)

Volvo S80 1998 (1998 - 2006)