Svéd hűvösség
2009 augusztusában vettük újonnan. Az 1.4es benzinmotor után nem csak furcsa volt a dízel, hanem egy rakéta gyorsulását is birtokolta. Az újdonság varázsa hatott rám is ezért ugy gondoltam hogy ennél gyorsabb nincs is. Aztán használtam hónapokon keresztül és azon kaptam magam hogy nem is megy annyira. Na nem mintha lomha lenne, sőt még így is jóval gyorsabb az átlag közlekedőnél, de hát azért a százhuszonakárhány lóerő az nem túl sok a nagy súlyhoz. Na nem mintha ez lenne a legfontosabb egy autóban, de hát ez is hozzátartozik. Amúgy a kocsi 6-6,3as átlagfogyasztást produkál, ami szerintem a vezetési stílushoz, tömeghez és a motor lökettérfogatához egy több mint tökéletes adat (az autó vegyesben van használva).
A közlekedésről: a manuális váltónak érdekes módon csak a 4. fokozata nehezebben kapcsolható, de nem vészes, megszokható. A többi tökéletes. A motorba a turbólyuk természetesen jelen van, de 1500-tól szépen húz, még 5.ben is. Az utat rendkívül jól fekszi, bár rossz úton kissé ráz.
A klíma jól működik, hatékony akárcsak a szélvédő lefújás. Gyors és drasztikus. :) Az üléshelyzet tökéletesre beállítható, egy hosszabb út sem fárasztó egyáltalán. Hátul kissé szűkös, de az nem zavar mert nem ülök hátra. A gyári xenon varázslatos, az éjszakába nappalt csinál. Az "A" oszlopok olyan vaskosak hogy lényagében egy egész ember elfér bennük.
Azonban hiányolom azt, hogy gyakorlatilag nincsen pohártartó, csak ami az elhúzható rész alatt van, de ez vezetés közben nekem gyakorlatilag használhatatlan.
Utazautónak vettük, annak teljesen bevállt. Szerintem megérte.
Azt hiszem más nincsen amit el kéne mondanom:) Ha lesz valami, akkor biztos frissítek :)
- Még semmi :) egyszer írt ki motorhibát, de csak egy érzékelő volt koszos
Volvo Alpok Szombathely Korrektek, elfogadható ár, bár egyszer eléggé megvárattak :)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | citroen | Következő autója? | majd kiderül :) |