Forever D5
Eszméletlen jó autó. Nagyon kényelmes,a formája pedig fantasztikusan szép. Szenzációs a dízelmotor, 1800-tól g?zmozdonyként húz, 4000-ig simán lehet pörgetni, nyomaték még mindig dögivel.
Nekem autópályán 170-180-as tempónál sem fogyasztott többet 7,2-nél. Ja, 110-es tempónál a fogyasztás azután miután belerakattam a P-boxot 5,6 volt 100 km-en, pedig ekkor azért már kb.200 lóer?t tud a motor!!!
Apropó P-box: a motor már 1600-tól húz, a nyomaték pedig akkora, hogy 2. fokozatban egyszer?en nem tud mit kezdeni vele a kipörgésgátló- igaz, nem is ilyen teljesítményhez lett hangolva-. Eszméletlenül húz még 4.-ben is, szerintem sok nagyobb teljesítmény? dízelt is megszorongatna. Egy hátránya van, ha padlón gyorsítok, füstöl. De kit érdekel, cserébe eszméletlenül megy, a fogyasztás pedig nem több.
Nagyon csendes, és az a gurgulázó öthengeres hang... Akár hány lóer?s meg nyomatékos lehet fel?lem a négyhengeres 2.0-es, aki egyszer ezt a kocsit vezeti, az mindig visszavágyik majd beléje..
Hátrányok: kicsi hátul a lábtér, de lehetek ennyire elfogult, hogy ez nem számít. ( a 3-as BMV-nél és C osztályos Mercinél is legalább ilyen kicsi.)
A csomagtartó nyílása elég sz?k, hiába nagy a csomagtartó, nem, igazán lehet kihasználni.
Nekem gondom csak a generátorral volt, csapágyas lett, de garanciába kicserélték.
A szervízben pedig kell? udvariassággal, felkészültséggel és odafigyeléssel fogadják az embert(Nyíregyháza). Tudom, ez így van helyén, de ez nem volt mindenütt így!!
- generátor
Vela Autó Kft.