Egy igazi négyajtós sportkocsi
A barátom S60 2,4T VOLVO-ját direkt nem próbáltam ki, mert tudtam, hogy beleszeretek, és nem akartam drága autót venni. Egyszer aztán megtörtént a baj, kipróbáltam...Fél évig vadásztam 4 millió körüli használt D5-ösre, de ami volt, sokat futott. Egyszer aztán megláttam Ő-t. 4 éves 52000 km, az új ár 30%-áért. Kipróbáltam és úgy döntöttem, nem kell dízel, csak Ő, a 250 LE-s turbo, benzines. Az első három nap olyan volt, mint egy álom. 200 alatt nem tudtam közlekedni, hozzá kellett szokni a csendhez, és a biztonsághoz. A végsebességét nem tudtam megnézni, 258-nál nem mertem tovább nyomni ( lehet, hogy chippelt, nem tiltott le az elektronika).20000 vezetett kilométer után már kicsit lecsillapodtam, lassabban járok, de a lámpánál nehéz megállni, ha egy BMW-s le akar gyorsulni. Az eddig használt kb 30 autómból egyiket sem szerettem ennyire, ami hibája lett inkább figyelmetlenségből adódott, mint típus hibából. ( Egyszer feláltam két kerékkel a járdára és egy a hótól nem látszó bebetonozott cső kilyukasztotta az olajteknőt, másnap 2500 Ft-ért behegesztették.) Ha továbbra sem fogok csalódni, mindíg csak VOLVO-m lesz. IMÁDOM! A hátul szűkös lábtér természetesen probléma, de hosszú távon ritkán utazunk kettőnél többen. A zene kiváló, a vezetési élmény felejthetetlen. Aki nem tud tükörből tolatni, az óvatos legyen. A nagy fordulókör nekem nem volt szokatlan, az előző autómnak még nagyobb volt.A legkellemesebb meglepetés a hajtási stílushoz viszonyított alacsony fogyasztás volt. Már gyűjtök az új nyári gumikra 50e/db. Ezért a pénzért nem ismerek jobb autót.
- Helyzetjelző izzó
Maszek autószerelő
Maszek autószerelő
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2001 |
Teljesítmény | (10) | Km vásárláskor | 52000 |
Előző autója? | Stratus 2.0 LE | Következő autója? | VOLVO S60 R, ha lesz annyi pénzem |
Verdikt | (8.6/10) |