Autók » Volvo » S60 (2000-2009)

S60 2.4 140LE

Csatahajó videójátékosoknak és managereknek

Ideiglenes használatra kaptam vállalati autóként amíg a rendelt autóm nem jön meg mivel ez nem tűnt hosszú távra jó választásnak.

Motorja a relative gyengeség ellenére nagyon kellemes hangot ad húzatva, nem hangos, de azért élvezhető. Hirtelen gyorsításoknál elég gyengécske alacsonyabb sebességeken, autópályai gyorsításkor elfogadható, egész könnyen mászik fel 200-ra. Kicsit tempósabban kanyarban fordulva mászik el az autó amit nem szerettem rajta, relatíve kevés visszajelzéssel az útról ami aztán el is vitte a kedvemet attól hogy lendületesen hajtsam. Amolyan limuzinos gurulásra ideális, bár a 2000 km alatt még nem találtam meg az igazán kényelmes üléspozíciót, bár ez lehet hogy ennek az ülésnek az egyedi hibája ami nagyobb fékezéseknél bólint nekem egyet.

Remek a fűtése, nagyon hamar felmelegszik, 3 perc és lejön róla a pára java úgy hogy nem is veszed észre hogy valahol kint állt az autó. Az ülésfűtés egy másik plusz ami ehhez hozzájön.

Tetőtéri ablaka elég zajos tud lenni, és a gumizaj is elég hangos nekem a Volvo-hoz képest.

Fogyasztani 10.5 körül evett fele város - fele autópálya üzemben, úgy hogy 130-140 között gurultam csak vele pár kívételt leszámítva. 130-nál 8.5 liter megy le a torkán ami elfogadható a súlyhoz képest.

Kétgyerekes családapaként nem bírok kijönni a csomagterével, nem sok fér bele, alakja is elég kacifántos.

Végére a legnagyobb plusz - tempomat - kellemes autópályán, videójátékos módjára lehet gyorsítani vele a + gomb nyomkodásával, nekem jó szórakozás volt az unalmas úton. Másrészt jól jött trafipaxnál amikor 130-ra volt állítva és csak előzéseknél léptem oda egy kicsit.

Relatíve nagy fogyasztás, kicsit csomagtér, nagy presztizs és kényelem, kellemes motorhang - összességében válok meg tőle hamarosan egy használhatóbbra cserélve, jónak bizonyult eddig hogy nem ezt tartom meg hosszabban.

- Csomagtartó hidraulikus karja eltört, vezetői ülés minden nagyobb fékezésnél lötyög

a használt idő alatt nem volt

Fenntartási költség (6) Évjárat 2002
Megbízhatóság (8) Vezetett km 2000