Schwedenpanzer
Választás:
-Németországba költöztünk,plusz a család bővítése miatt indult a tender.
A "gazdaságos - biztonságos - kényelmes - relatív ócccó - szép - tartós - elegáns, kevés presztízs, nem eszi a rozsda " mártixba illő lehetetlen elvárásoknak megfelelő vas miatt indult a beszerzés.
Pecsvörk:
-Ford padlólemez, PSA Ford hajtáslánc, IKEA belső, Skandináv hifi, Svéd koncepció és ergonómia.
Jó az autó, olcsók (Ford) az alkatrészek eBay.de, amazon.de.) Errefelé Svéd-páncélosnak (Schwedenpanzer) vagy Jávorszarvasnak (Elch) hívják.
2 literes dízel 136 le, a 6-os váltóval jó párosítás, élvezet vezetni, az ereje elég, jól teljesít a hosszú utakon, haza látogatóba menet, jövet.(1000Km)
Fogyasztás:
-Német pályán csapatva 3 felnőtt+csomagok:
135km/ó computer szerinti átlag, 7.2L /100 km (tankolva)OIL, és JET kutaknál.
Kényelem:
-185 cm létemre az első üléseket több pozícióban is számomra kényelmesen be tudom állítani.Ez ritka, mint békán a toll...a KIA Ceed-ben fértem el hasonlóan.
2-3 felnőtt, egy kisgyerek, csomagokkal,éppen hogy.
A kevés pakoló rekesz miatti kacatcunami hiányát pótolja a biztonságérzet( muskátlis ládák akár megàllnak az ablakban) valamint a Bang & Olufsen hifi példás hangja.
- A tetőablak lefolyócsöve az A oszlop aljánál eldugult - csőgörénnyel (7 Euro) kitakarítottam. Sör 5 Euro :) - - A klíma kondenzvíz lefolyója. - - Lelőtte a töltőlevegő csövet. Elpattant egy bilincs.A Dunaújvárosi Peugeot szerviz hamar megoldotta.Köszönet nekik! A klímás hotelt az ADAC fizete.:) - - Töltőlevegő cső,a pillangószelep előtt kirepedt.Kemény, rideg a műanyag. 12 évesen, nem csoda.Ez a gyenge pontja ennek a motornak, különben jó :250.000Km! - 2.0 L TDCI Ford-Peu_ HDI-Citroen HDI_Volvo stb. - Kicseréltem után gyártott lengyel kevláros gumicső: 60 Euro. - - Közben hibaüzenetet írt a computerbe az alacsony nyomás, és a rossz keverék miatt. - (A Ford szerviz 100 Euróért törölte ki tavaly hasonló eset miatt :( A hiba okán nem is gondolkodtak! ) - - MOST FIGYELJETEK!!! :) - Vettem egy ELM 327 Bluetooth OBD II csatit kb 2000Ft (eBay) plusz a Torque Pro androidra a google play áruházból 1500 Ft. - Hibakiolvasás, törlés! :) Működik! - A volvo Vida dice-al persze nem vetekszik, de elsősegélynek jó.
Magam javítom, amit tudok. Olajcsere, üza szűrő légtelenítés már rutin. A munkahelyemen van csápos emelő, szerszámok, fáradtolaj raktár.Az kopó alkatrészeket a német eBay-en vadászom össze,kb. a felébe kerül. Ezért a fenntartási költséget számomra alacsonynak találom.-Első féktárcsák + betétek: 99 € +a sör- nekem :) -Első hátsó csapágyak 180.000 km körül mind elkoptak 90+115€ a 2 pár, az elsőket szerelő ( 50 Euró feketén), a hátsókat én(+1 karton sör:)-Hátsó féktárcsák betètekkel 55 ojró postázva + a sör nekem ;-) -200.000Km: generàtor csere, 155ojró hazaküldve DHL-el+15.000Ft a szerelőnek.Itt kiemelném Szűcs Attila Komáromi autovill. műhelye munkásságát.-200.000Km,10. év:vezérnűszíj,görgők,vízpumpa,êkszíj csere anyaggal (eBay),német maszekkal 350 ojró.Fémkerámia revitalizáló géllel kikezeltem a motort, váltót, üza szivattyút, kormányszervót.A motor elcsendesedett,a turbó tovább bírja,stb.
Kényesebb dolgokat maszekban jó szakemberrel csináltatok.12 éves autóról beszèlünk, mindezek ellenére tisztességesen szervizelem.A részecskeszűrő adalék töltése,computer reset miatt voltam kènytelen a màrkaszervízbe menni egyszer.Osztályzat mindenkinek ötös :-)Hibák felbukkannak,tökéletes nincs. Fórumokon, és a youtub-on kikereshető a megoldás szinte bármire. Hamarosan vesekő eltávolítást is vállalhatok :)Szeretnék inkább annyit keresni, hogy márkaszervizbe vihessen a kocsit, de akkor egy újabb példányt.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Ceed 1.6 CRDI EX Plus 140000km http://nepitelet.hu/autok/kia/ceed_2006/lenyomja_mint_susu_a_colopot | Következő autója? | Ez marad, kb 5 évre terveztük megtartani. |
Verdikt | (8.8/10) |