Autók » Volvo » S40, V50 (2003-2006)

S40, V50 1.6D KINETIC

Pumukli

A kocsit "szalon" autóként vásároltam, szinte nulla kilométerrel. Alapban nem volt egy erőbajnok, de ezen segített a chiptuning. Igaz, ez nem egy olcsó megoldás - persze, ha valaki nem a gagyit választja -, de amióta beszerelték, sokkal élvezetesebb lett az autózás. Sokan ettől a megoldástól idegenkednek, mert azt hiszik, hogy a fogyasztás megugrik. Jómagam írom a tankolásokat és az átlag fogyasztást is, így a röpke 85000 km megtétele után bátran kijelenthetem, hogy a kocsi bőven beéri 5 liter gázolajjal 100 km-re.
Összességében a kocsi jónak és kényelmesnek mondható, bár a csomagtartója lehetne nagyobb. Ami viszont bosszantó, és érthetetlen számomra az a belső rakodóhelyek mérete. Miért nem lehetett olyan rekeszeket tervezni, amit értelmesen lehetne használni, így nem csak egy zsebkendő férne el benne?
A hibákat már írtam, így nem sorolom fel újra, de azért megjegyzem, hogy az egyik korábbi, hazai gyártású, sokkal olcsóbb autómnál kétszer ennyi idősen sem jöttek elő ilyen súlyos, és drága hibák. Természetesen ez utóbbiakat leszámítva szeretem a kocsimat, és továbbra is csak Volvo-t fogok venni.

- Kormányszervó elektronika meghibásodása - kormányszervó garanciális cseréje;
- Nem volt kormányközép - többszöri kísérlet után sikerült beállítani,
- Vezető oldali üléssín nyekereg - garanciális csere, de újra rossz,
- Rádió időnként elhallgatott - új szoftver feltöltése,
- Kipörgésgátló hibaüzenet - új szoftver feltöltése,
- Turbónyomócső szétrepedése garancia lejárta után 1 héttel- csere 40.000,- Ft,

Az autót Zalaegerszegre az Autó Mihók féle szervízbe szoktam vinni. Nagyon meg vagyok velük elégedve.

Fenntartási költség (3) Évjárat 2005
Előző autója? S40 Következő autója? Volvo XC90
Verdikt (5.6/10)

Volvo S40, V50 2003 (2004 - 2006)