Protestáns luxus
Ennek az autónak mindenét szerettem: a hangját, az üléseit, amikbe fájó háttal beültem, és amikből fájdalom nélkül szálltam ki, a protestáns puritanizmusát, ami a kiváló minőségben és a bujkáló luxusban testesült meg, a kijelzők megvilágítását, amik sötétedéskor világos alapon sötétről sötét alapon világosra váltottak, tökéletes színharmóniában a műszerfal megvilágításával.
Hátul már kicsit szűkösebb, de azért senki nem panaszkodott, aki hosszabb távon hátul ült. Az 1,8-as benzines motor nem tette versenyautóvá, gyakorlatilag bármi legyorsulja, köszönhetően a közel másfél tonnás tömegének, de legalább biztonságban éreztem magam benne. Amennyire nem érződött soknak a 165 Nm nyomaték a városban vagy előzésnél, annyira kellemes utazóautó volt autópályán. Tempomattal és jó zenével a világból ki lehetett volna menni vele. A fogyasztás olyan 10-11 liter volt sok városi közlekedés mellett, de nem mértem rendszeresen. Végül azért adtam el, mert olyan autót akartam, aminek rövidebb az első túlnyúlása - hátul hajt - és valamivel magasabb a társadalmi presztízse, így jött az F10-es.
- A tíz év alatt semmi, de minden évben vittem a gyári szervizbe a kötelező szervizre - amint kigyulladt a jelzés. Eladás előtt kicseréltettem a motortartó bakot és az első lengéscsillapítókat, amitől gyakorlatilag minden vibráció megszűnt és hihetetlenül kisimult lett az autó futása. Tizenkét éves volt az autó, amikor eladtam, de a kárpiton egyáltalán nem látszott a használatnak semmi nyoma, ahogyan nem volt egyetlen pixel-hibája sem.
Volvo Galéria - vagy nagyon túlterheltek, vagy nincs elég emberük, de az elmúlt években rengeteg pénzért gyenge kiszolgálást kaptam: amikor letörték a tükrömet négyszor kellett visszamennem az autóért, igaz, a végén már adtak csereautót (!). A jobb szerelők - akiket ismertem - elmentek.Amikor eladás előtt akartam elvinni az autót egy átnézésre, fél évvel későbbre adtak időpontot.
Volvo Udvari - A szervizen már messziről látszik, hogy szeretik, amit csinálnak és jól is csinálják. Olyan hely, ahol rögtön meglesz a bizalom, elmondják, hogy mit javasolnak, elmondják az alternatvákat és a költségeket is. Sokkal olcsóbb és jobb mint a gyári.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Almera | Következő autója? | 523i |