Morcos kombi, V50 2.4 Aut.
Korábban dízel autókat vezettem, de sajnos nem okoztak nagy örömöt, kizárólag a gyorsításokkor pár másodpercig érezhető nyomaték hatására mosolyogtam tartósan, illetve a benzinkúton, az elején, majd tartós tapasztalatként elmondhatom, 3db középfelső kategóriás dízel használata után, hogy a megspórolt üzemanyag árát a szervízben otthagyom. Ekkor jött az ötlet, hogy nagyobb benzinest veszek, a dízelhez hasonló nyomaték miatt, de alacsonyabb, nem csúcsra járatott turbós motort, hanem hagyományos szívót, ami soha nem megy tönkre. Egyenlőre működik a dolog és a kötelező olajcserén, és vezérműszíjon kívül semmit nem kellett kicserélni az autón.
És akkor most a vezetésről, ami nekem fantasztikus élmény, még a mai napig is 2 év használat után. Kellemes nyomaték, sátáni hang gyorsításkor az 5 hengernek köszönhetően, autópályán viszont nagyon csendes. Az autó 5 sebességes automata váltót kapott, ami nagyban hozzájárul a vezetési élmény fokozásához. Az úttartása nagyon jó, de nem pattogós az autó, az út egyenletlenségeit nem is érezni, a xenon viszonylag erős, a korábbi autóimnál jobban látok vele éjjel.
Ami nem tetszett az autóban, az a kevés pakolóhely, mindenhol csak kis lukakba lehet begyömöszölni valamit, és szerintem a csomagtartó is kicsi, vagy inkább lapos.
Én biztos, hogyha a jövőben is megtehetem, hasonló felszereltségű és motorméretű VOLVO-t veszek.
- Pár izzó.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Mondeo tdci | Következő autója? | V50 vagy V70 nem, nem... mégis csak V50 |
Verdikt | (8.5/10) |