Külvilág kizárva
A pénzt amiért dolgoztam, csak biztosra szeretném költeni ezért már a harmadik VOLVÓmat vettem. 360 sedán 2000-s volt az első a rendszerváltás idején, harmadik tulajjal de semmi baja még ma sem: egy rokon kapta meg, mert megérdemelte/jönnek is a sütistálcák azóta is/. A második egy s 80 volt, de az nekem túl jó volt. Sok kezdett lenni az irigyem is, brutálisan komoly autó, azóta is siratjuk bár a kondíciók azért a fenntartás terén más dimenziókban mozognak mint ennél az 1.6 diesel esetében./ez mindössze 80 kw, ez állítólag számítani fog az új rendszerben!? a Wagon R 78 kw, szinte ugyanennyi/. A VoLVO az VOLVO, meggyőződésem, hogy mindegyik kiemelkedik a szürkeségből. Két dolog nem jött be a svédeknek az elmúlt évtizedekben a vélekedések szerint: a gyalázatos renó 1.4-es motorral szerelt 360-340-es sorozat a 80-as években és az új s40 1.6 benzinmotorral. Persze nálunk e kettő valamelyikébe ülnek illetve ültek be legtöbben először a VOLVÓK közül és mondtak lesújtó véleményt-jogosan.Előzővel annyi baj volt, hogy a márkának sok rosszhírt hozott az utóbbinak a kasztnija meg egész egyszerűen sokkal többet érdemel.2000 cm2 a minimum.A kis diesel, mint az enyém is a parádés fogyasztásról szól: ez az első VOLVÓ mely 5 litert fogyaszt.Nem azt mondom, hogy versenyautó, de a kategóriája egyik legjobbja az biztos. Nem lopják, nem feltűnő aki ért a motorizációhoz tiszteli, de a fülbevalósok lenézik.
- A kesztyűtartót elég rendesen be kell csapni, hogy zárva maradjon, de már megszoktuk.Elég precíz ember vagyok, az a típus akinek körbejár a szeme minden indulásnál és érkezésnél. Én gyakorlatilag újonnan vettem, de semmi hibát nem fedeztünk fel rajta a barátommal aki szereli.A bizalom nagyon fontos, senki sem nyúlhat hozzá csak ő, így minden az övé: felelősség és az emlékezés, hogy legutóbb hová meg mit is tettem. Nem szíd senkit, nem keres kifogásokat, nem is olyan egyébként.
Saját szerelőm, két másik VOLVÓT is ő bizergál a családban megnyugtatóan és érdeklődve valamint a márka iránti tisztelettel, pedig BMW-je van mint a szakik felének e vidékén Európának.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | s 80 2.9 | Következő autója? | csak VOLVO, ha elkészül az óriás kombi |
Verdikt | (8.9/10) |