Autók » Volvo » S40, V50 (2003-2006)

S40, V50 2.0Diesel

Kellemes utazóautó

2006-os gyártmány. Mások szerint is feltűnően csendes dizel létére. Lágy rugózás, alig érezni a pesti úthibákat. Kényelmes, csendes utastér. Nyomatékos motor, takarékos 90-es tempomatnál 4,2l; 150-nél 7l. Igazi utazó bálna. Alapjáraton hajlamos a lefulladásra. Nincs benne pakoló hely, kesztyűtartó kicsi, ajtózseb nulla. A csomagtartó mérete, pakolhatósága közepes. A csendes utastér és a lágy rugozás miatt szerettem bele. A fenntartása költséges lenne (olajcsere 80eFt), de pl a pollenszűrő cseréje körülményes, a szervízben szokás szerint csak leszámláznák. A házi olaj (+3szűrő) csere anyag szükséglete 12eFt. 10ekm-ként közel egy liter 5W-s olajat eszik.
2009: 42ekm továbbra is hibátlan.

- Gyári visszahívás szoftver cserére.

Volvo galéria Váci út
A szoftver cserénél a benne hagyott teszt 100Ft-ost kilopták. A teszt feladatokat nem csinálták meg.(az utólag beépített xenon miatti hibaüzenet törlését, stb)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Megbízhatóság (10) Vezetett km 42000
Előző autója? L200 Következő autója?
Verdikt (7.2/10)

Volvo S40, V50 2003 (2004 - 2006)