Autók » Volvo » S40, V40 (1995-2004)

S40, V40 S40 T4

T(4)erminátor sportosan elegáns ruhában

Imádom..Már amikor kinyitom az ajtót a küszöbön egy fényesre polírozott aluminium Volvo küszöbdísz jelzi, ez nem egy átlag 1.9-es, hanem egy Turbo-minátor.A hangja szolid, de sportos, ráadásul kifejezetten gyönyörű a gyári, ovális sport kipufogó vég. abba szerelmes is vagyok. Ezek a svédek nagyon tudnak...Észre sem veszed és pillanatok alatt 140 felett vagy (ez vasárnaponként imaházba járáskor néha kellemetlen is tud lenni..)és még akkor is csak csodálod a halkan duruszoló mociját, ahelyett, hogy lassítanál!
A motorja bivaly erős, igaz húzni csak 3000-es ford.felett húz igazán (ez miatt egy pár kisautó- Civic, 206 GTi az elején fürgébbnek bizonyul, mondjuk lámpától lámpáig- de csak az elején!!)és azt is csak 2., illetve 3.-ban. De akkor nagyon, egészen 7000-ig, leszabályzásig!!! Azért a többi sebesség sem piskóta: sztrádán 180-200 felett, 5.-ben is érezhető egy kis G-erő, odatudja tapasztani az embert az egyébként rendkívűl igényes bőr ülésekhez. Két okból nem érdemes tartósan 140-150 felett menni vele:a turbó 3000 környékén kapcsol, akkor igaz megnyúlik a vas, de a szánk is lefele az első benzinkútnál. Másik ok, hogy 180 felett kissé zajos tud lenni, bár a gyári hangszórókkal és egy Kenwood-lejátszóval ezt is lenyeli az ember egy T4-nek.
A váltója lehetne jobb is, néha nehezen akarja venni a dolgokat, igaz ezt csak hidegben tapasztaltam.
A fék rendkívül jól adagolható, amerikai stílusúra, keményre van hangolva.
A gyárilag leültetett futóművek városban kissé kemények, pattogósak, de ne feledjük el, ezt a gépsast nem kifejezetten ´garázs-Tesco-garázs´ használatra tervezték..
Igazán elemében a hosszabb nyílt utakon és persze a sztrádán van, ott viszont minden nyügjét és típushibáját feledteti a gazdájával.
Szolid, már majdnem családias kinézetével, viszont a laikusok által nem sejtett brutál nyomatékával és erejével szerintem az egyik legeltaláltabb gyári sport limuzin volt az új modellig!
Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyenem lehet!

- Rendszeresen: centrálzár (váltogatja az ajtókat, hol a jobb hátsó. hol a jobb első..)
- Valami (valószínűleg a gumi-szilenszek) hátul állandóan nyikorog, igaz csak rádió nélkül hallható, de azért kellően zavaró tud lenni).
- A legnagyobb hibája eddig, hogy egyszer ott hagyott az út mellett...:-( Üzemanyag tápszivattyú romlott el ideiglenesen (vagy csak kontakt hiba, vagy valami szénkeféknél lehetett), bár a szervízben a mai napig nem tudták megmondani, hogy mi lehetett a baja. Az autó egyszerűen lehörgött, rángatni kezdett aztán cső....Mindezt -15C-ban, este..
- Szereti enni a féktárcsát és főleg a betéteket.

Volvo Ivanics- Sz.fehérvár
A pénzt jobban szeretik, mint az autótulajdonosokat, de munkájuk precíz, környezet rendkívűl igényes (nordic style), bár lehet, hogy ez máshol is így van..?

Fenntartási költség (4) Évjárat 1998
Előző autója? Swift Következő autója? Volvo, Saab vagy BMW M-et szeretnék
Verdikt (5.5/10)

Volvo S40, V40 1995 (2000 - 2004)