Autók » Volvo » S40, V40 (1995-2004)

S40, V40 2.0, T4

T4 az AUTÓ!!!

Az autót szerencsésen egy olyan tulajtól vettem akinek egész családja Volvós,és Ő is márkakereskedésből vette ugyan használtan de eredetét és állapotát hiteltérdemlően igazoltan kiváló állapotban.Amikor megvettem az autót nálam egyszerűen nem tudtam 13 ! liter alá vinni a fogyasztását akármilyen óvatosan közlekedtem vele ,azaz kb 60 km/h max és 1800/prm -nél elváltottam minden sebességben.Viszont taposva sem evett sokkal többet 13.5-14 Liter,így akkor már inkább haladósan járok vele...
2 hónap után vittem műszaki vizsgára ahol persze elsőre átment, szó nélkül.Egyvalamit jegyzett meg hogy a lambdaszona hibát jelzi a computer,kitörölte.Na nem sokkal ezután kb egy héttel egyszer csak elment az erő az autóból kb egy 80 le-s autó erejét éreztem a 200 ból.
Na elmentem apám ajánlott szerelőjéhez aki rádugta a kütyüjét és egyből jött hogy túl dús keverék - lambda szoda hiba.Na gyorsan bárdi megrendeltem a gyárit 50ezer :( de kedvezménnyel 26 :)) najó akkor inkább gyáricsatlakozós 26 ért , mint gagyi univerzális 12 ért amit forrasztgatni kell...3 nap mulva meg is jött Németből ,3 ezerért ki is cserélte.Nagy szerencse , hogy meghalt a szonda , mert a csere óta az autót kicserélté, fogyasztása városban óvatosan járva 8 liter,autóúton 6 liter , és városi hajtós üzemben is csak 11 liter.Az ereje visszajött,sőt jobb lett mint volt.
Kényelem szempontjából kicsit kemények az ülések oldaltartásuk az én stílusomhoz kicsit gyenge , de normál használatnál megfelelő.Az ülések mindenhogyan állíthatóak még gerinctámasz is van benne , jah és fűthetőek :))
A hely elől éppen elég én 184 cm- vagyok és 90 kg.
Hátul utazik egy gyerkőc persze gyerekülésben és az anyukája akinek szintén elég a hely.
A csomagtartóba rendesen elfér minden egy Cora bevásárlás tele pakolt bevásárlókocsival éppen befér,de egy nyaralás csomagjaival is simán elbír.
Menetteljesítményére sem panaszkodom.a gyári 7.3 mp 0-100 ra való sprintet most is tudja,rugalmassága meg 3.ban a legjobb szerintem.
Sok autót aláztam már vele pl :BMW 530,535d,civic type r , rx 8 nem tudott megelőzni,gsi astra ,civic vti-k szóval tud menni
A belső tér anyagfelhasználása remek mindenhol puha anyagokkal találkozok,a kormány is bőr.Az autóban érezni az igényes összeszerelést és a nívót.
Minden elektromos kütyü működik és az utazás során egyetlen idegesítő hang nem hallatszik , csak megy , megy és megy...mint egy csendes izmos szolga:)
Remek választás ,ár -érték arány és teljesítményvadász embereknek.
Nagyon örülök , hogy nem egy Leon 20 vt-t válsaztottam.

- fél év alatt 140.000 km nél a lambdaszonda adta meg magát.Bárdinál kedvességgel 26k ból gyári Bosch-t vettem.3000 ft volt a cseréje.

Zuglóban egy volt KIA gyárban dolgozó nagyon ügyes él lelkiismeretes és remek HIBAMEGÁLLAPÍTÓ!!! nem csak kereső szakember...

nem kell másik...

Fenntartási költség (8) Évjárat 2001
Előző autója? Xsara VTS Következő autója? Csak Volvo !!!ha lehet S60R
Verdikt (9.2/10)

Volvo S40, V40 1995 (2000 - 2004)