Autók » Volvo » S40, V40 (1995-2004)

S40, V40 1.9 TD

Óvatosan a dízellel!Francia...:(

Ezt az autót alapvet?en reális szempontok alapján próbáltam megvenni,okulva pár felel?tlen korábbi döntésb?l(Scorpio 2.5TD ´97,chrysler neon 2.0 ´98).Szóval gondoltam megbízható,széthajthatatlanság nimbuszával kecsegtet?,takarékos,és biztonságos autót kapok a pénzemért.Majdnem így lett...Egyébként szerettem a gépet,el is lett nevezve Bélának:)Az ülése fenomenálisan jó,azóta sem találkoztam hasonlóval,és visszasírom.A klíma kezelése-m?ködése tökéletes.Szép gesztus,hogy a vezet?oldali ablak mozgatását az ajtóról és a váltó mell?l is lehet kezelni.Belül tehát tökéletesen kényelmes,ahogy azt egy Volvotól elvárja az ember.A csomagtartó nekem mindenre elég volt,bár nagyon sz?k a nyílás,és már egy kistévét sem lehet benyomni.De aki nagyobb csomagteret akar az vegyen V40et.Nagyon nyugodt és semleges viselkedés? autó,még a legkeményebb helyzetekben is könnyedén uralható maradt.Egyszóval rendkívül jóindulatú.Problémák szinte csak a motorral voltak,de azzal nagyon..A vízcsövet valahogy nem t?rte meg magán és havonta ledobta,hol a bilincs szállt el,hol a cs? lyukadt ki.Ez látszólag nem nagy hiba,csak ha 10szer csinálja,f?leg szenteste a családhoz tartva...Hengerfejtömítést is kellett cserélni,én nem hajtottam,de lehet,hogy az el?z? tulaj állat volt..Néha el kezdett kerregni a motor minden ok nélkül,aztán mire szervízbe vittem abbahagyta.A Volvo szervizesek szerint csak a teljesen idióták vesznek dízel volvot,amit persze kikértem magamnak,de talán van benne valami.Renault fejlesztés? motor,ugyanaz mint a Td laguna..:( Szóval rakás sz@r..A kormányt meg kell szokni,nem túl közvetlen.Autópályán 150 volt a kényelmes,8litert evett,ment volna még tovább is,de nem mertem neki nyomni..:( Összességében szerettem a kocsit,és úgy terveztem,hogy a következ? egy S60as lesz,de a motorja úgy kikészített+az hogy többet látom tréleren mint lábon kicsit kiábrándított a márkából.Egyik ismer?söm vette meg,szóval tudok az utóéletér?l...eddig 1 millát költött rá,átugrott a vezérlés és hasonló okosságok,pedig márkaszervízbe hordtam a kocsit...Úgyhogy egy Mazda3 GTA lett az utódja.Még nics benne 3000km úgyhogy arról még nem nyilatkozom.:)Volvosok!Csak dízelt ne!!!

- els?-hátsó izzók havonta,gumicsövek a legváratlanabb id?pontokban,hengerfejtömítés,futóm?alkatrészek(bp),izzítórelé,többször eltörtek a porlasztócsúcsok,a többire már nem emlékszem hál´ist´...

Volvo szakszervíz Miskolc

Bp.12.ker Nyíry diesel service

Fenntartási költség (3) Évjárat 1997
Előző autója? neon Következő autója? Mazda3 GTA
Verdikt (4.6/10)

Volvo S40, V40 1995 (2000 - 2004)