Autók » Volvo » S40, V40 (1995-2004)

S40, V40 S40 1.8

Minitank

Plusz:
- igenytelen, biztonsagos, megbizhato
- rendkivul jo ergonomia, konnyen kezelheto, soforbarat
- takarekos, jol megvalasztott fokozatok
- jo alkatreszellatas
- a legelso gyari akkuja 9 (!!!) evig birta, most januarban dobta fel a talpat

Minusz:
- valtokar hosszu uton jar es pontatlanul kapcsolhato (az 1 es 2 fokozatok)
- gyorsitaskor, elozeskor intenziven kell porgetni, a ketezres motor jobb vetel lett volna
- kellene egy legkondi!

- Izzok, gombcsuklocsere anyagfaradas miatt.
- Az elso nepitelet megirasa utan eltelt tobb mint egy ev, a kocsihoz hozza se kellett nyulni a szokasos folyadekcseren/utantoltesen kivul, illetve akkucsere iden januarban, az eredeti akku elpatkolt. Csere: 55 euro.
- Lakk kezd fakulni, kulonosen a lokhariton.
- Jovo heten K&N legszurobetet kerul bele, mert az eredeti nagyon hamar eltomodik es uj duplaelektrodas gyertyakat kap.
- Megunnepeltuk a 10. szulinapot. Kapott ajandekbe egy szett konnyufem felnit - nehez beszerezni, mert nem szabvanyos a csavarhelyek elhelyezkedese, tehat csak Volvo altal forgalmazott felnit tudtam venni de bontobol, uj allapotban, 4 db 220 euroert.
- Problema, zorges, kopas sehol, olyan, mint 5 evesen. Kiserteties, de egyszeruen lehetetlen, hogy valami is elromoljek rajta (pedig nem egy remtortenetet hallottam rola). Meg a hollandok (ahol keszult) is ugy fejtik meg a VOLVO betuszot, hogy Volvo Onderdelen Liggen VerderOp, azazhogy "volvo alkatreszek az ut menten hevernek" (szabad forditasban) :)))))

Volvo markaszerviz Utrechtben
Eleinte minden OK volt, utana parszor at akartak verni.

"Jozsi bacsi garazsa a fout menten"
univerzalis szerviz es vizsgaallomas
rendkivul emberbarati arak

Fenntartási költség (8) Évjárat 1997
Előző autója? Ka 1.3i 60 LE Következő autója? meg marad egy darabig
Verdikt (7.1/10)

Volvo S40, V40 1995 (2000 - 2004)