Autók » Volvo » S40, V40 (1995-2004)

S40, V40 2,0 aut.

Jó kutyus!... Ügyes kutyus!... Szép kutyus!...

27 ezer kilométer után így nyilatkoztam ezen a fórumon:
Tökéletes!
Az ergonómia, az utastér anyagai és színe, a karosszéria formája mind-mind kifogástalan. A kezelõszervek precízen, kis erõvel mûködnek, csendes (kívül-belül). Még nem találtam olyan rossz útra, amin zötykölõdve bármi megreccsenne, megnyikordulna az utastérben. Nyomasztóan nagy lenne belül a csend, szerencsére akad benne egy 6 hangszórós hi-fi, ami még a kényes ízlésû hifisták szerint is nagyon jó.
Kellemes ´tömegérzetet´ ad a vezetése és ezt -általában- a többi közlekedõ is érzi... A golfos vagányok is csak óvatosan szemtelenkednek vele. :)
Minden körülmények között biztonságosan uralható, a mátrai kanyarokban és autópályán, hirtelen a belsõ sávba tántorgó kamion mögé érkezve is.
Szeretnivaló részletek: jól használható zseb az ülõlap elején, kis tárolórekeszek, motoros antenna, dekoratív (ovális) kipufogókupak.
Országúton ideális a fogyasztása. Aki ellen tud állni az erejének és nem kergeti túlzottan, annak autópályán sem fogyaszt sokat. (Városban alig járok.)
Rossz tulajdonságok? Talán annyi, hogy a kipufogódob hátsó része elszínezõdött. De a szerelõk azt mondják, csak esztétikai probléma.
-------------------------------
Immáron 174ezer kilométert tettünk meg együtt és továbbra is csak azt mondom:
Tökéletes!
A rendszeres szervizek alkalmával elvégzett cseréken kívül csak -a lentebb említett- szervomotor jelentett plusz költséget.
Néptelen országutakon megtett hosszú túrákon nem ritka, hogy 6,6-6,8 literes sétaautózással szórakoztat. Nyáron, légkondival is megoldható 7,5 literrel 100km, dinamikus, majdnem szabálykövető autózás. :)

- - Kb. 24 ezer km-nél bekapcsolt a motordiagnosztika hibáját jelzõ lámpa, de a motor egyenletesen járt, semmi jele nem volt hibának.
- Elautózva a ceglédi szervizbe kikapcsolták a -menet közben- folyamatosan világító ledet, de ezután tanácstalanul álltak a jelenség elõtt, mert semmi hibát nem találtak.
- - Már a hatodik évet töltöttük együtt, mikor kiderült, hogy a fűtés azért indult télen olyan lassan (indítás után 15-20 perc), mert kezdettől fogva szorult a szellőzés egyik szervomotorja és hat év után teljesen feladta a küzdelmet. Mióta kicserélték (szó szerint!) jobb a fűtés, mint új korában.
- - Az első 150e kilométeren egyáltalán nem volt olajfogyasztás, azóta is mindössze 1-1,3 liter/20.000km plusz olajat igényel. 5W-40-es (nyár) és 0W-30-as (tél) Castrolt kap, ´kiskutya´ korától.

Ford Szeleczky, Gyöngyös, de ez sajnos megszûnt

Cegléd, márkaszerviz

Fenntartási költség (6) Évjárat 2002
Előző autója? Baleno 1,6 GLX Következő autója? Volvo XC 60 vagy esetleg egy dupla turbós S80 D5? És ma is vettem 200Ft-ért egy lottót! :)
Verdikt (6.8/10)

Volvo S40, V40 1995 (2000 - 2004)