Hisztis pics@
Erre az autóra, illetve a motorra mondhatjuk igazán, hogy hát... nem jött be a Volvonak. Később az 1,9-es motort a 2,0-es változó szelepvezérlésűvel váltották fel, azzal állítólag kevesebb a probléma, lóerő/nyomaték maradt ugyanannyi az újnál is, 200ló / 300Nm.
Maga az autó szerethető, kényelmes biztonságos bár utóbbit egy Volvo-nál nem is kell kiemelni.
Borzasztó mennyiségű pénz ment el rá, magán a motoron kívül gyakorlatilag minden besz@rt legalább 1x. Lambda szondák (merthogy ebben kettő is van), légtömegmérő, turbó, kuplung, váltó, AC pumpa, AC nyomásszabályzók, ECU, alapjárat sokszor, fényszórómosók, bal első ablakemelő, gyújtótrafók többször stb...
Mindent egybevetve a kötelező szervizekkel együtt olyan 3,5Mft ment el rá. Egy full extrás kisautó ára.
Cserébe kaptam teljesítményt, egyfajta hideg presztizst, ami túlságosan is megérintett, mivel ezek után ismét képes voltam Volvo-t venni.
Szervízbe szinte csak a fehérvári Ivanics Kft-hez hordtam. Jelenleg már 6éve vagyok velük kapcsolatban, sok minden változott azóta. Ma már kicsit máshogy látom a dolgokat. Szomorú, hogy egy-két személy mennyire el tudja rontani egy cég hírnevét, mivel náluk ez történt. A korábbi munkafelvevőkre rengetegen panaszkodtak, márkatárs ismerőseim közül szinte mindenki húzta a száját.
Aztán a cég egy picit megváltozott, a problémás embereket (most konkrétan a két szervizvezetőre gondolok) lecserélték. A csapatra jelenleg azt kell hogy mondjam: kiváló! A "szervizt" is el kell tudni adni, ha erre a feladatra alkalmatlan személy(ek) van kijelölve (mint ahogy ez korábban volt), akkor bukta az egész.
- bővebben a szöveges ítéletnél
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 1998 |
Megbízhatóság | (3) | Vezetett km | 200000 |