Autók » Volvo » S40, V40 (1995-2004)

S40, V40 V40 1.9 D

Gyönyörű VAS

Négy hónapig kerestem.19 db megtekintése után azt hittem, velem van baj.Aztán rátaláltam..Olaszországból származik. Másfél év alatt mentek vele 104000 km-ert.Akkor ez érdekelt a legkevésbé..Olyan,mint az új.Semmi karc,semmi kopás, semmi barmolás.Kétszer is végig mértem a fényezését,nem hittem el,hogy nincs újra fényezve.Végig szervizelve, szervízkönyv szerint. Ellenőrizve. Tehát megvettem. Azóta nagyon megszerettem. Nem egy nagy autó. Pont akkora,mint amilyennek látszik,ugyanakkor szigorú a kis dög :) Feszes a futómű,de nem kényelmetlen.. Nagyon jól fordul,még nagy tempónál is. Az első ülései kényelmesek,jól állíthatók,még nem fájt bennük a hátam,ami nálam nagy szó. És a motor.. Kezdem azzal,hogy ez az első nem benzines kocsim. Eleinte érdekes volt.. Azóta már imádom. Megy úgy,mint egy átlagos 2 literes benzines,pedig csak 116 LE-s.. A fogyasztásom idáig 4.4 és 6.9 liter között alakult 100 km-en,ami szerintem jónak mondható. Ami zavart,hogy kettesben erős gyorsításnál füstöl egy kicsit (igaz, olyankor nagyot ugrik).. Na nem veszélyes,inkább csak este látom. Zavart ez addig,amíg az új német "csodákat" figyelgetve észrevettem,hogy a pár hetes passátok és golfok nem kicsit füstölögnek..
Az első fél évet jól bírta.Ha így folytatja,pár évig marad..

Már sokszor megjárta Horvátország legdélebbi részeit. Autópálya oda,130-140 km-es sebességet tartva,5.8 l/100 km,autópálya vissza,140-160 km-es tempónál 6.4 literre jött ki a fogyasztás. A Dubrovnik környéki szerpentineken, átlagosan 60 és 110-es tempó közötti,lüktető forgalomban,néha előzésekkel tarkítva,de kíméletesen hajtva a fogyasztás 4.89 l/100 km-re jött ki..
Ezek az adatok is azt támasztják alá,hogy maradni fog 1-2 évet..

Maradt 1-2 évet. Sőt,3-at is. Azért,mert egyszerűen fantasztikus. Az elmúlt 53 ezer km alatt egyszer sem állt meg, nem hülyéskedett,ráadásul nagyon jól fogyasztott. És még mindíg mosolygok,ha közeledek hozzá. Egyszóval ilyen autóm még nem volt.
De négy év után eladás előtt áll.. Az a fránya V50 kicsit mozgatja a fantáziámat. Lehet,hogy hülyeséget csinálok..?

csb@freemail.hu

- Égők..Fél év alatt két első,és két hátsó..Nem mondom,hogy költséges,de azért furcsa.Más probléma még nem volt vele. A kötelezőket mindíg kicseréltettem.Szíjak,görgők,szűrők,olaj,fékpofák.. Az elmúlt négy év alatt egyszer sem állt meg,nem okozott nehezen megoldható problémát.

Szabó Roland - a mester (XVI.ker). A baj az vele,hogy csak egy (1) van belőle. Már az ötödik autómat gondozza,ha kell. Abszolút korrekt,minden esetleges hibának utána jár.. Ezért vagyok nyugodt, ha Ő a szerelőm. Jó dolog az,ha az ember a kocsijával bármikor,bármekkora távolságra elindulhat. Itt érdeklődhetsz nála : 06-30-9-597-116

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző autója? 740 GLT 16V (1991) Következő autója? V50 2.0D
Verdikt (8.8/10)

Volvo S40, V40 1995 (2000 - 2004)