A családbarát
Amikor 2006-ban megvettem egy 255 lóerős Mercedes CE 320-at adtam el, de bővült a család, a Merci meg öregedett, és hengerfejes lett. Féltem a cserétől, s a 156-os Alfa és e között kellett döntenem. Végülis egy ismerőstől vettem, akinek elhittem a 67000 kilométert. Jól döntöttem. Az egész család imádta a kocsit. Belefért minden, a 155 lóerővel ugyanúgy kényelemben éreztem magam az autópályán, mint előtte a Mercivel. Kényelmes, családbarát, és megbízható. Csak a kazettás rádió volt a fekete pont.
- A kábelezéssel voltak gondok, a kocsi 6 éves korában, amikor vettem, már rohadtak a kábelek. Gyakorlatilag csak 1-2 érzékelő mondta fel a szolgálatot,. de mindig amikor nyaraltunk, de ezek max 10-20ezer Forintos költségek voltak. Az első 3 évben ezeken kívül semmi baja nem volt, viszont a negyedikben, azaz a kocsi 10 éves korában jöttek a gondok. Tönkrement a kerékagycsapágy és a lendítőkeréket is cserélnem kellett volna, amire a legolcsóbb ajánlatom 300ezer volt. De ezt már nem volt időm kicserélni, mert jött a következő kocsi a életembe.
Magán szervízbe vittem, gyakorlatilag csak a kötelezőkre.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Mercedes CE 320 | Következő autója? | Opel Astra J |