Autók » Volvo » C30 (2006)

C30 1,6 D Summum

yuppie wagen

mivel az elozo S40 ot eves lett, megerett a cserere. gondolkoztam sok mindenen (sok minden volvon), V50, hasznalt XC70, aztan egyszer csak meglattam a totalcaron a C30 bemutatojat. innentol filmszakadas, megrendeltem az autot anelkul, hogy beleultem volna, ami volvo az jo lesz jeligere. jo is lett. igy mar a meglevo veteran autom mellett lett meg egy ami szinten nem praktikus, nem alkalmas sok szemely es sok csomag szallitasara, viszont jol nez ki.

az auto nagy elonye, hogy nagyon jol nez ki, ugyanakkor rendkivul yuppies. jellemzo, hogy a volt baratnom (hiaba, vallalati kapcsolat nem sok jot jelent) elso kerdese a kollegakhoz, amikor meglatta: "kie ez a dzsigolo auto?"

elonyei:

+ 110 LE-vel is kelloen dinamikus (160-ig eleg rugalmas, utana mar egyaltalan nem). vettem volna nagyobb motorral is, dehat cegauto, nem koltjuk a penzt feleslegesen. :)
+ atlagban 7.8 korul fogyaszt: orszagut 110-120 - 6,5 liter, autopalya tartos 160-nal 9, varos:9
+ hatul is el lehet ferni, bar azert ket oranal hosszabb utra nem indulnek el 4 emberrel.

- csomagtartoba nem fer be semmi, "ketszer kell fordulni a literes tejjel". ket szemely 3 napi utazasara eppen alkalmas, egyebkent lehet a hatso ulesre pakolni.
- nagyon kemeny a rugozas
- ules olyan alacsony, hogy gerincfajdalmat okoz
- rettenet draga, ebbol a penzbol 2 ford focust lehetne venni es meg maradna is penz extrakra rendesen.
- nagyon juppie, de nem annyira mint mondjuk egy audi TT, es nem annyira buz** mint egy peugeot 407 coupe

az autoval nagyon jo tapasztalataim voltak, tenyleg nagyon kenyelmesen, biztonsagosan, gyorsan mindenhova elvitt, a felhasznalt anyagok nagyon jo minoseguek voltak benne... es emellett benne volt az, ami az s40/v50 csaladban nincs meg, tehat kilogott a sorbol, es meglehetosen egyeni arca volt.

utolag belegondolva egyetlen egy hibat kovettem el: ebbe az autoba, az en vezetesi stilusomhoz ez a motor kicsi volt. ha ujrakezdenem, D5-tel vennem (180 LE) es autmata valtoval. Ezt leszamitva egyebkent tokeletes volt (sot szerintem normalis embereknek evvel a motorral is majdnem az), es azt hittem, orokre ilyen autom lesz... Amig a sors keze folytan at nem ultem egy Subaru Impreza WRX-be. De ez egy masik itelet (Wings of Love).

- 10,000 kmnel a fedelzeti szamitogep kiirta, hogy veszuzemmod - ez az ujrainditas utan megszunt. hiaba, PSA HDI van benne. :)

Volvo Metcar, Szeged, most Volvo Hovany

Ivanics

draga es pofatlan

Fenntartási költség (5) Évjárat 2007
Előző autója? s40 Következő autója? subaru impreza wrx
Verdikt (7.4/10)

Volvo C30 2006 (2006 - 2010)