A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Volvo » C30 (2006)

C30 1.6 D 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

1.6D - belül volvó, de a motor kérdéses

Szöveges ítélet

A feleségem hívta fel a figyelmemet arra, hogy "van az a kicsi volvó, az midig tetszett, olyat nem akarunk?" Elolvastam az itteni ítéleteket és úgy döntöttem, keresek egy jó állapotú C30-ast. Az autót városi közlekedéshez vettem, ezelőtt sosem volt se dízel autóm, se volvóm, gondoltam megpróbálom - egy életem egy halálom alapon. Az autó nagyon megkímélt volt, egy nő használta újkorától kezdve, végig a márkaszervízbe hordta, hibátlan előélet. A vásárláskor nyikorgott a szíjfeszítő, repedt volt a piperetükrök egyike, az egyik visszapillantó lötyögött és a gumik gyatrák voltak. Az ár maradt ugyan, de mindent kicseréltek és új gumikat kaptam.

Lássuk a pozitívumokat:

Az autót 90%-ban csúcsforgalomban használom, és így sem ment a fogyasztása 6,2l fölé soha. Az első tankolás után letöltöttem egy Appet (Fuelio) és minden tankolást rögzítettem, az említett értéket így olvastam le. Szerintem ez egy remek érték egy ilyen nehéz autóhoz.

A híres Volvo kényelem engem is meggyőzött. Semmi zaj nem szűrődik be, minden gomb finoman kezelhető, nulla zörgés. Semmi. Az ajtó van vagy 15 centi vastag, még az üveg is vastagabb mint az ezelőtti autómban. Az ülés nagyon kényelmes, minden állítható és a gerinctámasz is nagyon hasznos. 185-cm vagyok, és bár kényelmesen ülök, de a pedálok akkor is nagyon közel vannak hozzám, még ha hátra is tolom az ülést teljesen. A kormányt meg alig érem el, hiába húzom a lehető legközelebb. Mivel nem vagyok egy gnóm, szerintem itt lenne mit javítani a dolgon, egy idő után zavaró. A klíma tökéletesen működik. A felhasznált anyagok minősége első osztályú.
A padlószőnyeg dús mint a birkagyapjú, nem ilyen lábtörlő-quality. Az üléshuzat még 9 évesen is újszerű.

A motor jó tulajdonsága:

Jól mozgatja ezt a kasztnit, szerintem meglepően dinamikus tud lenni.2000 fölött megjön a nyomaték rendesen, csak hamar el is fogy aztán félúton 4000 felé. Csodákat azért ne várjunk, de egy 1.6-os tól szép teljesítmény. Autópályán 160 utazósebességnél nincs problémája,még akár előzni is lehet egész szépen de feljebb nem mennék tartósan.


Jöjjön a rossz:
A már említett ülésbeállítás probléma. Arról ne beszéljünk hogy mögém ki tud beülni ha hátra van tolva az ülésem. Egyébként a 2 hátsó hely nagyon kényelmes, teljes értékű hely, könyöklővel.

Csomagtartó magasan van és kicsi, sajnos nem sok mindent lehet vinni benne. Heti bevásárlás is tud gondot okozni. Akinek hely kell, nem ajánlom.

A rádióból a legalacsonyabb kategória van benne. Katasztrófa. Nincsenek szavaim.
A mami benne felejtette a Jódli-CD-t, még az is szarul szólt. 4 hangszóró van benne összesen, és azok is csak basszust nyomnak. Semmi hangszín vagy valami. Beállítani meg azt lehet rajta, mint a 2000 Ft-os Ranasonic rádión... Akinek van füle, vagy néha kéztetést érez a radio-on gomb megnyomására, válasszon jobban felszerelt modellt.

A pedálok közel vannak egymáshoz és egy műanyag takarólemez még pluszban elvesz a pedálok fölötti lábtérből. Baromi idegesítő, ha bakancsban vagyok beleakad a lábam és a talpam oldalt beleakad a fékpedálba. Majdnem volt balesetem is miatta. Egyébként 47-es lábam van, szóval lehet hogy nem csak az autó tehet róla.

Az ablaktörlő néha nyikorog, nem tudom mitől van. Nem drasztikus.

A váltó városi használatra nem igazán jó. Ha ötvennel akarok menni a 4es túl hosszú (1100) a hármas túl rövid (1500).. Hatvannal kell menni hogy ne legyen a dadogás határán. Maga a szerkezet szerintem viszont szuper, a rövid váltókar is tökéletes. Csak lógatom a kezemet a könyöklőről és csuklóbol válthatok. Ez a része el lett találva.

Pollenszűrő csere. Édes jó istenem. Az rendben van hogy a gázpedált le kell szerelnem, meg semmi hely nincs, de hogy az újat rendesen berakjam igen csak meg kell erőltetni magamat. A kezem alig fér el, a szűrő a szakadás határán, és akkor még be is kell préselni a lukon. Még a szervíz videókon is így mutatják, de akkor is nehéz. Ha szerelőnél cseréltetjük, adjunk ajándékot, máskülönben tuti megbosszulják. Ez a művelet eddig minden autómban 30 másodpercig tartott.

A motor:
Nekem túl traktoros. Csak prémium dízelt tankolok, és még így is röfög, pláne hidegen. Sajnos bent is lehet hallani a jó szigetelés ellenére is.

A motor néha finoman berángat menet közben, aztán abbahagyja. Lehet hogy valami készülődik?

Összességében nagyon meg vagyok elégedve az autóval, a helyhiány és a dízel szubjektív megítélése a fő ok az eladásra, valamint a pedál dolog. Rájöttem, hogy több hely kell nekem a hétvégéken meg a szabadság alatt, meg ha ezt-azt el kéne szállítani. Ezt a motort nem választanám újra..

Hibalista

- Légtömegmérő, Termosztát, Enyhe olajszivárgás a motorblokk tetején (szelepfedél tömítésre gyanakszom), Index-kapcsoló

Ide hordtam szervizbe

Külföldön élek, szóval irreleváns - Márkaszervíz volt

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (5) Évjárat 2007
Kényelem (8) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 90000
Megbízhatóság (7) Vezetett km 35000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? HRV Következő autója?
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (7.3/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Volvo C30 2006 (2006 - 2010)

További ítéletek (16 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)