Nagyon nagy disznó
Ez az autó döbbenetesen NAGY! Volt szerencsém(?) ülni új oktáviában, új c5-ben, lagúnában de azok meg sem közelítik! A cimborám A8-as audija hozza csak ezt a méretet de az is csak a csomagtérig. Ott győz a plafonig kb 1500 liter!
Nagyon megy! 200-nál még gyorsul és azt stresszmentesen teszi. Nem félek benne egyáltalán!
A futóműve persze nem a kanyargós szerpentinekre lett kitalálva de tempós országúti haladásnál kiválóan megfelel.
Abba hagyom az ömlengést, majd írok még többet róla de egyenlőre ennyi elég.
- Vezérműszíj és klímaszíj csere (lancia guru Bence XV.ker) 50.000ft (értékelése 2)
- Kormánymű felújítás 2év garanciával soroksáron(www.kormanymu.hu)+ futómű állítás 70.000ft (értékelése 10)
- Elektromos ablakok és tükrök javítása, cd-s hifi beszerelése,klíma elektronika javítása, általános karbantartás. 30.000ft (Cermann Tamás IV. ker) étékelése 10!
- A motor szinte összes tömítésének cseréje, szűrők cseréje, olajcsere, üzemanyagrendszer tisztítása, apróbb hibák javítása. 140.000ft Zay utcai márkaszervíz. (értékelése 10)
- Kipufogó rendszer teljes cseréje Érdi kipufogószervízben 80.000ft (vásárolva lovlov mestertől) értkelése 10
- Hűtő cső eltörött, műanyagos megcsinálta. Megúsztam 20.000ft alatt.
- Egyenlőre kb itt tartok. Vételárral, átírással és javításokkal 1.600.000ft
- Belém csúszott egy bömös :(( nem egy nagy kár (csomtér ajtó, hátsó sárvédő,lámpa,lökhárító) de ha nem fizet a biztosító (Franciák voltak) akkor kénytelen leszek eladni :(((
- Ha fizetnek akkor megcsináltatom!
- ............. UPDATE: Végülis el lett adva :(( Átültem egy vadiúj seat alteába. Jó autó de bár majd 6× drágább mint egy ilyen volvo átlagosan mégsem szerethető annyira. Nagyon hiányzik a drágaságom, az vígasztal, hogy egy lelkes volvo fan vette meg az indexes volvo topic törzsgárdájából. Szépen helyre rakta sőt most szebb mint nálam volt! Jobb gazdája mint én valaha lehettem volna. Azért még nem adtam fel, lesz még volvom ebben biztos vagyok és abban is, hogy KOCKA lesz!
- VÉGE ?
A Zay utcai szervízt feltétlenül kiemelném! Igazi Európai profi társulat, valamivel a hazai márkaszervíz árak alatt és messze felettük hozzáállásban és szaktudásban!
Az autóvillanyászom pedig a korrektség mintapéldánya! Ritka, kihalófélben lévő embertípus... ( ha érdekel valakit írjon mailt: gerylaci@freemail.hu)
Sok köszönettel tartozom az index volvo topicjában székelő társulatnak! Rengeteg hasznos tippet kaptam tőlük! 6 és 9 évvel ezelőtt volt már két 740-es volvo-m de internet és volvo topic híján sokkal kevesebb esélyem volt korrekt szervízeket és olcsó/jó alkatrészeket találni!
Az Ivanicstól elhajtottak, mondván ilyen öreg autóval úgyis drága lenne... No comment.
Lancia Guru Bence újpalotán: tipikus sajnos az a hozzáállás, hogy 3 napig áll az autó az udvaron aztán amikor rátelefonálsz akkor gyorsan összecsapják pár óra alatt :(( Drágán és csak részben végezte el a munkát.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1995 |
Teljesítmény | (10) | Km vásárláskor | 208000 |
Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 12000 |
Előző autója? | fabia | Következő autója? | ugyanilyen, V70, XC90 + egy F40-es ferrari |
Verdikt | (7.6/10) |