Autók » Volvo » 940, 960, S90 (1990-1998)

940, 960, S90 2.0 Turbo Polar

Középkoruaknak egy Álom,nekem csak ásítás.

Azt hittem jó választás lesz, és tulajdonképpen nem is rossz csak nem nekem való. Egy pörgős honda civic után rém esetlen a belvárosi forgalomban. A család miatt vettem, meg a munka miatt, ha pakolni kell hát minden beférjen. De pakolni mostanában ritkán kell, és ha a kocsi felé megyek elfog egy mélabús derengés. Tényleg ez az én autóm, nem máshol parkolok? Műszakilag nem tudok rosszat mondani az autóról egy-két bosszantó apróságot kivéve. Pl:az ablak néha csak lemegy, felfelé nem akar. Annak ellenére, hogy új a féktárcsa meg a betét is már 3000 kilóméter óta nyikorog, sehogy sem akarnak összebarátkozni.( nemsokára veszek egy más típusú betétet bele). Mostanában néha szivárog a vízpumpa, de van amikor egy hétig nem csinálja. Sebaj nemsokára kicseréltetem. Amióta E85-tel járok sokkal jobban megy, a turbo-s motor benzinnel sem gyenge, de E85-tel szárnyal. Senki be ne vegye azt a parasztvakítást amit a lobby súlykol a médiának, hogy szétmarja a gumi csöveket meg ilyen baromságok. (régen az autógázra is azt mondták,hogy tönkreteszi az autót és senki se használja,mert borzasztó veszélyes, mindig az a veszélyes amin nem tudnak elég nagyot kaszálni és olcsó) Dél amerikában évtizedek óta használják 20-30 éves taligákba is amik azóta is mennek. Ez ETIL alkohol Emberek amit mi is megiszunk nem pedig METIL, ha olyan maró lenne már mi is kilyukadtunk volna. Egyébként ha valaki a tényekre kiváncsi nézze meg a www.e85kft.hu honlapját ott leírják a tutit. A kutaknál, már ahol lehet kapni 210-215 körül van. Na mindegy, benzinből pesten dinamikusan vezetve megiszik 12-t E85-ből 14-et, na és még mindig annyival járok mintha egy vérszegény 1.6-ossal cammognék benzinnel. Tehát mindenképpen megéri.
Szerintem én túl hamar vettem volvo-t még csak 32 vagyok és ez szerintem az 50-es korosztálynak szól aki nem siet biztonságban kényelmesen akar A-ból B-be eljutni. Az alkatrészek, persze az utángyártottak vagy a bontottak nem drágábbak mint egy fordhoz vagy opelhez. Van tekintélye a nagy kombi kasztninak mindenki előzékenyen enged be mindegy milyen sorrendben következik az index vagy a kanyarodás. Sokan benézik és azt hiszik egy lomha dög, ilyenkor ízelítőt kapnak, hogy megy egy 2000-es benzines turbo a 105-ös oktánszámú E85-tel. Szóval végülis nem rossz csak egyenlőre nem nekem, szerintem jövőre eladom és visszatérek a 100%-os AUTÓ-hoz csupa nagy betűvel azaz HONDA. Vagy egy accord vagy egy civic lesz esetleg az új Jazz, mindegy a lényeg a feeling amit egyetlen más autó sem tud adni.

- Elektromos ablak relé,klíma,

alkesz mester