kocka
Benzintemet?nek vettem, de másképp alakult.
Életem els? autója, így legfeljebb utasként tudom összehasonlítani más autókkal. 1 milló forint alatti árával nincs versenytársa kényelemben, biztonságban, megbízhatóságban és felszereltségben sem. Van benne minden, ami manapság is extra (13 éves!): ülésf?tés, 4 elektromos ablak, szervo fék és kormány, klíma, állítható deréktámasz, ABS, központi zár. Ami a legjobb az egészben, hogy ezek 13 év után is m?ködnek! Kivétel nélkül.
Az autó majd´ 5 méter hosszú. 190cm-es magaságommal elöl ki tudom nyújtani teljesen a lábamat, és ha magam mögé ülök, akkor sem takarja a térdem el a fülemet. A kényelemre még senki sem panaszkodott. A kárpit 13 év után sem kopott vagy kinyúlt.
A bels? tér, f?leg a m?szerfal a 80-as éveket idézi vissza, de nekem pl nagyon bejön, hogy semmi csilli-villi kütyü nincsen benne, és ami van az egyszer? és könnyen kezelhet?.
Milyen vezetni? Mintha egy hajóval menne az ember - mind a mérete, mind a rugózása okán. Fordulóköre 9.4m, nagyon jól fordul. A cca. 1.5 tonnához a 130LE elég, de nem a lápánál gyorsulni. Induláskor kicsit lomha, de mindig van benne er?. Még nem próbáltam ki, mennyivel megy, de a 150 utazót bírja, igaz akkor már elég hangos a motor, és a szélzaj is.
Összeségében nagyon jó autó. A beltér bal oldala zörgöl?dik, a jobb egyáltalán nem. Törve volt. ki lehet találni, hogy melyik oldal a svédek keze munkája. Ezeket a zörgéseket megszüntetem, oszt´ hajtom életem végéig.
- - kéziféket állítani kellett (nem fogott eléggé)
- - kétszer kiégett a jobb hátsó helyzetjelz? (a második csere óta semmi, azt
- az izzót már én vettem; lehet, hogy valami vacak volt az el?z?)
- -
Ivanics
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1992 |
Előző autója? | – | Következő autója? | volvo 960/S90, ha lesz még elfogadhtató, és van olyan hülye, aki eladja |
Verdikt | (7.1/10) |