A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a [email protected] címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Volvo » 940, 960, S90 (1990-1998)

940, 960, S90 2.3 Turbo 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Életem legjobb befektetése - a svéd páncélos

Szöveges ítélet

2003-ban vettem 10 évesen 1,5 millióért, 12 éve napi szinten járok vele, az autó egyszerűen elpusztíthatatlan, persze vigyázok is rá, és rendesen szervizeltetem.
Sok középkategóriás céges kocsit volt módom vezetni, Astra, Corolla, Focus, Megane, de azt a vezetési élményt, amit az öreg Volvo tudott, egyik sem tudta. Csak egy apró példa: itt nem takar bele az A oszlop a kanyarban a kilátásba, mert ez a kocsi széles. Nemrég próbáltam tesóm DSG-s 170 lovas dízel Passatját, elismerem, hogy az utóbbi 20 évben rengeteget fejlődött a technika, a Passat a Volvóhoz képest "űrtechnika", de utána mégsem volt rossz érzés visszaülni a Volvóba.

Az autó kényelmes, erős, nagy, otthon érzem magam benne. Kora ellenére van egyfajta presztízse, tetszeni szokott az utasoknak a kényelem, a helykínálat.
Van benne klíma, amin csak a hőmérsékletet kell beállítani, mindent vezérel az automata. Az ülésfűtés sajnos már elromlott. A tetőablak remek találmány, tavasszal és ősszel lehet egy kis cabrio-utánérzést varázsolni vele (nyáron kinyitott tetőablakkal megfő az ember). A kedvenc műszerem az analóg turbónyomás-mérő.
Alapvetően egy nyugis limuzin, de ha rálépek a gázra, húz, mint egy mozdony, a turbó jó hatással van a nyomatékra. Egy bő gázas indulásnál nem sokan tudják tartani a lépést, egy előzés annyi, hogy rálépek a gázra, és "kikerülöm" az áldozatot.
A körforgalomba behajtva nem az van, mint a kicsi dízeleknél, amiket csak a turbó tart életben, hogy kettesben motorfékkel begurulsz, gázt adsz, majd vársz 1 idegtépően hosszú másodpercet a turbónyomásra, és közben azt nézed, hogy belédjön-e már a másik. Ez ugyanis benzines, és a 2.3-mas motor turbónyomás nélkül is fürge!
140-es tempónál 3200-at forog a főtengely, 160 sima ügy, de a 180-as utazót is elviszi, ekkor azonban már hangosabb, és 1-2 literrel több benzin fogy.
A 165 lóerőhöz képest mérsékelten fogyaszt, országúton 9 liter, autópálya 140-nél 10 liter, csak Budapesten használva 12-13, megyeszékhely és vegyes használat mellett 10 liter.
A hátsókerék hajtás nyáron szuper, az autó nagy mérete ellenére könnyű vele parkolni, mert az első kerék nagyon jól befordítható. Télen azonban vigyázni kell, elég egy kis meggondolatlan gázadás, és megindul a fara, rossz esetben piruett is lehet belőle.
Könnyű letakarítani róla a havat, nem szorul be a hó az ablaktörlőknél. A csomagtartó lecsukásához nem kell összekoszolni a kezet, van egy fogantyú. A parkolójegy tartására van egy kis műanyag fül. Ezek mind apróságok, de ilyeneken múlik, hogy egy autó szerethető-e a hétköznapokban.

Az autó fenntartása nem drága, ritkán romlik el, és általában vannak hozzá utángyártott alkatrészek. Mellesleg ebben még tudok magam izzót cserélni.
195/65-15-ös gumikon gurul, ez is még a megfizethető kategória.
A szerelők kedvelik, mert van hely a motortérben, hozzá lehet férni a dolgokhoz.
Sosem fogom eladni, inkább elteszem a garázsba, és kivárom, míg oldtimer lesz. :)

Hibalista

- Kupplung, kupplungcilinder, klímahűtő, termosztát, gyújtáselosztó rotor, lengéscsillapítók, tetőablak, vízhűtő, kézifék bowden, kipufogódobok, gyújtókábelek, ablakmosó szivattyú. - Az olajcsere félidejénél kell beletölteni egy liter olajat.

Ide hordtam szervizbe

RPM-MAX Szerviz Győr

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 1992
Kényelem (9) Használati időtartam 12 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 138000
Megbízhatóság (8) Vezetett km 289000
Szerviztapasztalat (8) Átlagfogyasztás 10 l
Előző autója? Nexia GL Következő autója? A5
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.6/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Volvo 940, 960, S90 1990

További ítéletek (34 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)