a megbízható kocka
kellett,egy olcsó és megbízható autó a mindennapi cipekedéshez.sosem gondoltam volna,hogy egy 940 es volvót fogok erre kinézni de így alakult.mivel kombi gyakorlatilag kimeríthetetlen a csomagtere.a kényelem sem egy utolsó szempont.a sel mercit magasról veri./van összehasonlítási alapom mert volt már az is/szóval bár a kocsi 91 es évjáratú szinte minden működik rajta,bőrön kívül minden benne van ami 91ben létezett.a fogyasztása rendkívül jó,bár a 2.3 mas motor nem egy rakéta a 1,5tonnás kaszniban de azért viszi.kint kb 8at ehet,városban kb 11.gyakorlatilag sok mai autó sem eszik kevesebbet./persze itt nem a suzukikat kell összehasonlítani vele/.a 80000km alatt amit beleküldtan csak a kuplungbowden szakadt el,na azt egy élmény cserélni mert a fél váltót is szét kell hozzá szedni.amúgy az alakatrészellátás nem vészes és nem is túl drága,persze azért az elején lévő felfele mutató jel az árakat is felfele emeli de kibirható és mindent lehet hozzá szerezni olcsón.pl:fékbetétek 7000,tárcsa 9500.stb amit kellett cserélni a kopások miatt azt mindent magam cseréltem,viszonylag könnyen szerelehető,nincs agyonbonyolítva.szervizárakat nem tudok mondani de aki nem ért a szereléshez az ne vigye szerintem márkaszervízbe,sok jót nem hallottam felőlük.azt tudom eddig még soha nem volt volvom de most gondlkozok egy v70 es kombiban.aki megteheti és nem egy divatmajom műmájerkocsira vágyik az meglessz elégedve vele.ja és a tekintély:amikor beérsz egy suzukit vagy egy bármilyen másik hasonló kategóriás autót valahogy egyből késztetést éreznek,hogy lehuzódjanak előled.a 150et simán minden erőlködés nelkül tartja és elég jól is húz addig.azért a 121kw nem hazudik akár mekkora is a kaszni.bármennyire is gondolkozok rosszat nemtudok mondani róla,hacsak azt nem,hogy egy lábtartót tehettek volna bele ,mert kuplung hiányában hosszú úton el bír zsibbadni a semmittevéstől.meg vannak parkolók ahova a közel 5 méterrel nehéz beállni.
- kuplungbowden
magam