a V70 = A Volvo !!!
Nagyon jo kocsi, eszmeletlenul jol megy, es gyonyoru a hangja (azota becsukott szemmel, is megismerem a Volvokat) nem igenyel szervizelest. Kapja meg amit meg kell neki (olaj, szurok, szijjak, fagyallo (es nem desztviz a hutobe)..stb es akkor elmegy sulyos 100 ezreket. Kenyelmes es biztonsagos (pl telen teli gumival, csak eroszakkal lehet megcsusztatni). Eggyetlen negativuma, hogy a karpitok 120-130 ezer km utan elkezdtek zorogni, nyifogni, nem nagyon de engem kicsit idegelt. Igaz a palyan, es jo uton meg se nyikkantak. Pakolni egyenesen fantasztikusan lehet bele (nem egyszer aludtunk benne a csajommal, kenyelmesen elfertunk, megjegyzem 180 magas vagyok). Fogyasztasa orszguton 9.5 160 es temponal (200 as temponal 10.5), varosban 13-14 et bekapja.
- Szetesett a vilagitas kapcsolo (de javithato, osszeragasztottam) A jobb elso ajto borkarpitja felvalt egy helyen (mikor a napon hagytam a kocsit. Vezermuszij csere volt megvetelkor (150 ezrenkent kell, de biztos ami biztos 90 ezernel csereltem)) ilyenkor nem csak a szijjat es a gorgoket, de a vizpumpat is erdemes cserelni. Megvetel utan meg kellett huzni a hatso lengescsillapitokat (kopogott) de csak a csavar lazult fel (most 150 ezer lessz a kocsiban es lassan cserelni kell a hatso lengescsillapitokat, es az elso fektarcsakat is, meg jok de lassan elerik a "kritikus" erteket) Ezen kivul csak olajat es a szuroket csereltem, ahogy kell (15 000 km-enkent full sintetikus olaj) megjegyzem tobbet is elment volna (a leeresztett olaj minosegebol itelve). Imadtam ezt a kocsit, jol megy, kenyelmes (1500 km egyseggel lenyomtam vele, (nem egyszer), csak tankolni alltam meg. Nemet palyan 230 volt a vege de a 200 at tartosan, kenyelmesen szemrebbenes nelkul birja (ameddig akarod).
Mivel az oregem olyan helyen dolgozik, ezert "hazon belul" megoldottuk, csak a vezmu szij cserehez vittem a Miskolci Volvo szervizbe ( na es 15-20 ezrenkent) a kompjutert nullazni. Az alkatreszek kimondottan korekt arban vannak hozza (pl hatso lenges csillapito 15 ezer/db).
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | Laguna | Következő autója? | Audi A8 |