Autók » Volvo » 850, S70, V70 (1991-2000)

850, S70, V70 850 T5

A mennyei béke tere

Abszolut nem városi autó. Egyrészt nagy. Nagyon nagy. Másrészt a nagy tempóra kitalált futómű nehezen tolerálja a budapesti aszfaltozott vadcsapásokat. Harmadrészt a városi közlekedési morálhoz túl nagy ménest szuszakoltak a mérnökök a motortérbe.
Autópályán igazi ragadozó, aki ha nem éhes vidáman elsütkérezik a külső sávban, viszont ha menni kell, pillanatok alatt kitakarítja a belső sávot.
Mégis igazi lételeme az országút. Itt nem minden két percben ér utol valakit az ember fia, viszont ha valakibe mégis belebotlik, az els? egyenesnél különösebb gond nélkül kikerülhető. Mert ugyebár 50km/h sebességkülönbség fölött már beszélhetünk kikerülésről. A nagy duhajkodás után kényelmes tempóra kapcsolva, esetleg egy faluba beérve csak a csend, a kényelem és a biztonság járja át az utazót. Ilyenkor nem ritka, hogy a hátsó sorban látogatást tesz az álommanó, és nincs szivem ezt a békességet holmi kanyarvadászattal összetörni.
Végül nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy egy hosszú és fárasztó munkanap után piszok jó érzés már a parkolóban hazaérni.

Most kéne valami negatívumot mondani... de sajnos semmi. Mint mindenre, erre is egy kicsit oda kell figyelni és akkor nem érnek meglepetések.

(Az idők folyamán beszerztem életem második Volvoját. Egy leharcolt 96-os 850 R-t. Bár lassan halad az újászületése, még így romjaiban is impozáns :) )

- Turbo (nem_szabad_olaj_nélkül_járni, olajfolyásokra_nagyon_oda kell_figyelni),
- Klímakompresszor (már két éve mondják, hogy cserélni kell, lassan rászánom magam)
- (Azóta cserélődött a klíma, ezen kívül csak a kötelező szervíz volt rajta)

Ivanics KFT

Fenntartási költség (10) Évjárat 1995
Előző autója? Skoda 120L Következő autója? 850 R
Verdikt (8.9/10)

Volvo 850, S70, V70 1991 (1995 - 1998)