Autók » Volvo » 740, 760 (1983-1992)

740, 760 760 gle D6

Nagy, kényelmes batár

Nagyon kényelmes autó mint egy amerikai batár én nagyon szerettem. A motorja szerintem gyenge egy ekkora autóhoz (85Le).Viszont 6-7 literrel el lehet autózni vele. viszonylag megbízható volt, de azért adtam el mert dugattyútörés szenvedett egy er?teljesebb elindulás után (a maradék 5 hengerrel is még hazamentem vele ,bár nem volt egyszr? hangja)

- Az egész motor :(( - teljes motor felújítás kellett rögtön amint megvettem :motor fúrás,új dugattyúk,csapágyak, hengerfej felújítás, mert a szelepvezet?k ki voltak szakadva és zabálta az olajat. Viszont mivel sima (nem turbo) Diesel volt nem volt darabokra töredezve a hengerfej. Típus hiba , hogy a h?t?nek a vízcs? fels? csatlakozása t?b?l letörik egy id? után. A vákum pumpa is cserés szinte mindegyiken. Az 5 sebességes váltó szétesett benne. Ki lett cserélve egy overdrive-os ra. kuplung szerkezet és tárcsa kellett bele mert a már nem tudtam benyomni a pedált olyan nehéz volt. Egy komplett kipufogó is kellett rá az id?k során. Az ülés f?tése nem m?ködött és nem is sikerült megcsinálni. A tet?ablak két szélén lev? "program" sin középen el volt törve és e-miatt nem m?ködött, de csere után már jó volt nyilo és bukó modban is. A centrálzárak leégtek, mert a vezérl? relé beragadt és sokáig kaptak a motorok áramot. A féklámpa kapcsolója ami a pedálnál van szintén el volt olvadva ,szerencsére a zsigulié jó volt helyette. stb....

Szász László Fonyód

Fenntartási költség (5) Évjárat 1985