Igényesen kényes hercegnő!
Amint azt a címben írtam, kényeske, szeszélyes, símulós, imádnivaló(néha meg tudnám fojtani!), kényelmesen puha, feszesen kemény, szóval csak ellentét párokkal tudom jellemezni! Imádom, hogy fürge, fordulékony, és nem túl nagy autó. Az elektromos rendszere lehetne kicsit megbízhatóbb, de végülis ezzel sem volt sok baj. Ha lehetne még új 480-ast találni, és az anyagi helyzetem éppen megengedné, biztos vennék egyet! Sajnos ez csak vágyálom, de az 1994 utáni bármelyik LIMITED EDITION SERIES 480-ról még nem tettem le, ha a regisztrációs adón változtatnak (és nem emelik! ) akkor lesz olyanom!!!!
VOLVO FOREVER!
- Első fékbetétek elkoptak-csere18000ft
- Bal oldali elektromos ablakemelő-csere 17000ft
- Pár kontakthiba, párszáz ft
- Bal első rugó felső részéből letört egy pár centis darab, óriási szerencsével egy aukciós weboldalon 12000 Ft-ért vettem Enzo sportrugó készletet!
- Már 2005-ben előfordult, hogy nemésnem, nem akart indulni! Minden javítás nélkül, többszöri sikertelen indítózás után beröffent! Aztán fél év múlva megint eljátszotta ugyanezt, majd két hónap múlva, a végén 2007. márciusában már szinte naponta! Volvo alkatrészguru barátom, Barna László segített, ajándékba adott egy relét, amit Ő 10 perc alatt kicserélt, azóta a hiba megszűnt! Hozzá kell tenni azonban, hogy a kiszedett relén ´89/11 dátumjelzés szerepelt...
- 2008.
- Kicsit változott az autó, legfőképp hogy fehér lett, kapott tetőablakot, ABS-t, 15"-os kerekeket, lengéscsillapítókat, meg sok apró dolog cserélődött a beltérben!!!
Rokon!
Laci szomszéd, Érd
Bár Ő inkább alkatrész guru, de hatalmas tapasztalata nagy segítség a Volvo-tulajoknak!!!
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1990 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 120000 |
Előző autója? | Audi 100, rövid ideig Swift! | Következő autója? | Csak Volvo, leginkább ´94 utáni 480-as!!! |
Verdikt | (7.5/10) |