Autók » Volvo » 440, 460 (1988-1996)

440, 460 1.8i

Megbízható Sakálpalánta

Vásárlása elött egy Astra és a Volvo között kellett választanom, most már tudom ,ennél jobb döntést nem is hozhattam volna! Amennyiben a budapesti utak nem lennének ilyen pocsék álapotban, szerintem a mai napig nem kellett volna szervizelni. Sajnos olajszivárgás el?fordul, a tömitések 11-13 éves korban cserére szorulnak, a váltó gyakori hiba ennél a tipusnál, de szerencsére javítása nem költséges (és képes akár a görög-bulgár határtól Budapestig 3-4 -es fokozatban négy személyt és a csomagokat hazahozni !!!)
Az 1794cm3-s tipust kis tuningolással a gyári 90LE helyett akár 105-110LE lehet feltronázni bármilyen élettartam rövidülés vagy károkozás nélkül. Kellemes utitárs, f?ként hosszú utakon (az els? autóm amiben nem fájdul meg a derekam/sejh.jom), mellé pompás a kategoriájához képest leny?göz? átlagfogyasztással! Kanyar stabilítása, menet tulajdonságai, komfortja rendben van. Felszereltsége nagyon változó, sajátom elég fapados volt, de némi anyagi ráfordítással szinte bármi elérhet? a tipusnál.
Utólagosan kerültek bele a következ? extrák: ablakemel?, központi zár, riasztó, elektromos és f?thet? tükrök, könyöklö, hátsó spoiler, klíma(!), alufelni, full-króm díszrács.
Összefoglalva aki ilyen autót tervez venni, vagy használtautót keres ne habozzon (jah és a km óra állása nem lényeges, akár 280-350e Km-t is bátran elrohangál motorgenerál nélkül, mert VOLVO)

- 1. Kopó, futóm? alkatrészek (köszönöm Demszky!)
- els? futóm?szilent, hátsó kutyacsont szilent, jobb-bal
- f?tengely szimering, hátsó lengéscsillapító.
- Cseréje munkadijjal: 60.000 (2003)
- 2. Váltóhiba
- Javitása munkadijjal: 30.000 (2004)
- 3. Vizpumpa
- Az utólagos klíma beszerelés miatt
- Cseréje munkadijjal: 13.000 (2004)
- 4. Generátor javítás: 18.000 (2004)

Saját ismer?s

Fenntartási költség (8) Évjárat 1992