Autók » Volvo » 440, 460 (1988-1996)

440, 460 440 GLT 1.7i

Kedvenc kis gyík kocsim

Tárgyilagosan pozitívumok:
- tényleg jól megy, sokan meglepődtek már az anyósülésen ülve
- ABS, elektromos ablakok és tükrök, ülésfűtés, fényszórómosó, stb.. sok mai kocsiban nincs ennyi extra (20 éve tervezték!)
- analóg műszerek, még az időmérő óra is! (villámgyorsan leolvasható)
- Pöccre indult mindig. Mindig.
- Mivel a GLT gyárilag ültetett, elég jól ment kanyarban, lehetett kontrolláltan csúsztatni is
- Nagy és jól pakolható csomagtartó. Kétszer költöztem vele, csak a mosógép nem fért bele, de még az íróasztal is elfért leszedett lábakkal.

Tárgyilagosan negatívumok:
- Rozsdásodásra hajlamos a hátsó sárvédőív és az ajtók alja
- Mivel elég alacsony, a kipufogót gyakran levertem a fekvőrendőrökön, akármilyen lassan mentem :(
- sokat fogyaszt (Budapest 11L körül)
- Idős korára már eléggé zörgött a kárpitozás

Szubjektíven:
Ez volt az első kocsim és nagyon szerettem. Útközben sosem hagyott ott, egyszer elszakadt ugyan a kuplung bowden de az induláskor történt. Mindig ment, olyan volt mint egy kis tank: egyszer nekimentem 80-al az útpadkának a sötétben, durrdefekt, elrepedt a felni, de a futóművén még állítani sem kellett. Az ülései kényelmesek, állítható derékétámasszal és kiváló oldaltartással. A kormány egy kicsit nagyobb volt mint az eszményi. A kézifék sosem volt túl erős, mindig sebességben hagytam a kocsit behúzott kézifék mellett is. Ha tehettem volna megint Volvot veszek de 0 km-es kocsit akartam és egy új Volvora nem volt pénzem.

- Kupplung bowden elszakadt
- Kerékcsapágy
- Ülésfűtés
- Kipufogó (sokszor)
- Hátsó sárvédő rozsdásodik

Zsankó Miklós, Törökbálint
Ő az a nagyon ritka, becsületes fajta. Nem a legolcsóbb, de megérte mert soha nem volt panasz arra amit megcsinált.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1989
Megbízhatóság (8) Vezetett km 120000