Autók » Volvo » 440, 460 (1988-1996)

440, 460 2.0i

Fehér Paripa

2 éve van nálam, eleinte idegenkedtem a 2.0i motortól a fogyasztás miatt. Kellemesen csalódtam. Nem is ismertem előtte a típust... Elkezdtem utána nézni, olvasgatni, kérdezősködni és alakult a kép bennem, hogy ez egy frankó kis autó! Pár hónap "együttlét" után elkezdtem a fórumokat böngészni és rátaláltam a 4xx.hu-ra. A Fórumozó hölgyekről és urakról annyit, hogy segítőkészek és teljesen korrektek, bármilyen kérdést megválaszolnak ,segítenek. Ahogy ismerkedtem a kocsival kezdett megfertőzni egyre jobban, közben a "veteránok a fórumon" is erősítették azt amit tapasztaltam, fillérekért vettem egy megbízható kényelmes autót. Nem az első autó volt, vezettem már mindenfélét. Az eltelt 2 év alatt teljesen beleszerettem, nemsoká kifejtem miért.

Baromi kényelmes, gyors , pakolható variálható. Tükörből jól belátni, parkolni élvezet vele.

A kétlityós benzines renault motor nekem tökéletes, bár mostmár egy kicsit kevés. 3.ban 60ról hirtelen 140-enen van, semmi nyikkanás, ugye ez nem egy sport kocsi és mégis...
Szép megjelenésű, tekintélyt parancsoló külső, nem szorítanak le vele, jó persze most ne egy 300cc hemire gondoljunk, de azért felveszi a versenyt autópályán is sok récingtuning váciút gizda autóssal, 150 ről 5.ben is meggyőzően húz. Belül minden kézre áll, igazából ami kell a helyén van extra nincs benne nem mutat többet mint amit tud csak pont annyit. Azért itt kitérnék arra, hogy 94´s kocsiről beszélünk és széria abs, szervó már 91 től volt ezekben, amikor mondjuk az opel még azt sem tudta hogy ilyen létezik, jó ez így erős de inkább úgy mondom hogy 98ban ébredt fel a többi márka amikor ezekben a volvokban már régen NEM LUXUS hanem ALAP felszeretség volt. 400.000 áron mit vesz az ember amiről tudja, hogy: kényelmes , jól fordul, van ereje, 5 ember elfér benne, meg is áll, és ugye volvo révén a biztonság az alapfelszereltség :) Olajat nem eszik, bár nekem ereszti valahol így az egészséges utánpótlást megadva 3-4 havonta egy litert leöntök a torkán de csak a csöpögés miatt.

A fogyasztás: autópályán 7l, városban 8-9. Se több se kevesebb, ha hajtod ha araszolsz , mindig ennyi.

Vannak idegesítő apróbb hibái:

Alapjárat ingadozás
Lengéscsillapító nem elég bp-tre
Fékek nekem gyengének tűnnek (de azért mindig megáll ahol és amikor kell)
Korrozió , de csak szigorúan a kerék íveknél és csak hátul
Alváz rohadás ismeretlen fogalom

Most megválok tőle, igaz nem eladom, hanem apámnak ajándékozom. Egy kicsit erősebbet veszek, s70 vagy talán 850 de mindenképp T5 lesz.

Ha valaki első autónak ilyet keres , az jól nézzen körbe mert rossz vásárlás esetén bele lehet nyúlni rendesen és akkor tényleg horror összeget visz el.

Az alkatrészről:

NEM drága, írom le nagy betűkkel. A szerelés sem, kis utána járással a megfelelő fórumok igénybevételével akár 30-40 % kedvezmény is lehet. És mégegy, a márka szervízesek sem ismerik ezt a típust kivéve egy két szakit.Érdemesebb utána járni és rendes szerelővel szereltetni. ÉN ráfáztam azért írom: ferdén csavarták be a gyertyát , MESTER volt aki elkövette, soha többé nem mentem oda, még a közelébe sem.

Összefoglalva egy szerethető és jó autó. Én imádom, és asszem nem is kérdés hogy csak és kizárólag volvóban gondolkodok ezután!

- Kuplung, kopó alkatrészek. Gyárilag tartósított az autó. Nem romlik:)

Volvo fanatikusok, nevet nem mondok, a 4xx fórumozók között akad ügyeskezű,segítőkész és korrekt munkát végző ember, külön köszönet nekik!

Fenntartási költség (10) Évjárat 1994
Előző autója? mindenféle, daihatsu, lada, laguna, trabant stb... Következő autója? S70- 850 de csak is T5!
Verdikt (8.8/10)

Volvo 440, 460 1988