Autók » Volvo » 340, 360 (1976-1991)

340, 360 2,0 Injection

Volvo 360 GL ERŐ, IZOM, és csak alig ISZOM

Elönyök: VOLVO
Megbízható: Soha nem hagy cserben.
Hátrányok: Sajnos már öreg.
Az én autóm: 1987-es VOLVO 360 GL. Gyári!! 1954 ccm, 115 pacis Volvo.Szerelték renault motorral is a kisebb ccm-eseket.
Fogyasztás: város 11 lit, vegyes: 8,5 lit., országut 90 Km/h 6,4 lit.
1999-ben Németországba mentünk az odafelé 998 Km-en 7,24 lett az átlagfogyasztás ugy hogy Prágán keresztül két és fél óra elindulok-megálok volt utépités miatt!! a kb 350 Km-nyi autópályás haladás 160-180 -Km/h sebbeséggel tettük meg.
Nem mindig igaz, hogy a drága az hosszutávon olcsó, de a Volvonál az. Emberek!! 1987-ben alsóközép kategoriában:Hengerenkénti befecskendezés,automata szivató (+1 injektorral), automatikus szelepvezérlés, lambda szondás szabályozott katalizátor stb.
1 szer probáltam ki a végsebességét akor 11 éves volt, de nem tudtam mert az órája csak 200-ig mér!

- 145000 Km-nél vizpumpa 7000,-Ft
- 160905 Km-nél Motorhőmérséklet jeladó 12000-Ft bosch szervizben munkadijjal!!
- 170800 Km-nél kipufogo dobok cseréje (1 kicsi 1 nagy)
- utángyártott 16000,-Ft én cseréltem, most kell ismét 1 hátsó dob(226050 Km!!!) Ajtókilincsek 3-5 évente eltörnek mert aluöntvény. Bontóban 500-800 Ft/db a vezető ajton még gyári van! Ki érti ezt:)

Álltalában nem értenek hozzá. A motorhőmérséklet jeladó hibáját 3 szerelö sem találta ki össz.40000Ft-om bánja. 1.csinált injektortisztitást, 2. üzemanyagrendszer tisztitást, 3. aztmondta göze sincs.

Barátom javaslatára Bosch szervizbe vitem Tatabányára (minden cucc Bosch a kocsiban)
Szerelö 5perc vizsgálat, telefon, 3 óra várakozás BP-röl az alkatrészre(aszem futár hozta) 10 perc javitás.Alkatrész 8000,-Ft, m.dij 4000,-Ft. 6éve semmi bibi a motorral.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1987
Előző autója? 1200 Következő autója? Remélem Volvo S40 (persze használtan)
Verdikt (7.4/10)

Volvo 340, 360 1976