Autók » Volvo » 240, 260 (1974-1993)

240, 260 244 GLE

Öreg csatahajó

Szerelem volt els? látásra! Leny?göztek a méretei, a b?rülések, a kényelem. A hátsó "kanapén" akár aludni is lehet!

Soha nem hagyott cserben, pedig mostohán bántam vele. Privát töréstesztemen jelesre vizsgázott (autó vs. fa, frontálisan), mindenki a saját lábán hagyta el a helyszínt (így utólag is: bocs!) és a csatahajó is hamar visszanyerte régi formáját. Vezetni csodálatos élmény, persze nem nagyon megy, de nem is ez a lényeg. Igazi túraautó, nyomatékos motorral, hatalmas csomagtérrel, kiváló fékekkel. És olyan fordulékonysággal, ami sokat látott parkoló?rökb?l is elismerést váltott ki!

Bár Volvora nem jellemz?, de a kaszni (f?leg a küszöbök és az alja) szépen rozsdásodott. Mentségére legyen mondva, szerintem soha életében nem látott garázst. A központi zár összevissza m?ködött (gyanús, hogy nem gyári volt), egyszer télen az ablakon kellett kimásznom :) Viszont néhány óra múlva visszaengedett. Az overdrive is sztrájkba lépett egy autópálya-menetnél, de kb. 30 km múlva ismét magához tért. A fenntartása nem túl gazdaságos, falta a benzint és az olajat, de ezt els?sorban a kora és az állapota okozta. Magas a biztosítási díj is, viszont emberi áron és viszonylag könnyen lehet hozzá bontott alkatrészt találni. Mivel egy id?ben a benzint se tudtam megvenni bele, meg kellett válnom t?le. Azóta is hiányzik. :( De tényleg!

- Kaszni rozsdásodott, kp. zár és overdrive (elektronikus ötödik sebesség) néha megtréfált. És ette az olajat, de a motor állapotát tekintve ez nem meglep?.

Ismer?s Volvo-guru

Fenntartási költség (8) Évjárat 1979
Előző autója? Következő autója? Motor következett (Yamaha XJR 400)
Verdikt (7.7/10)

Volvo 240, 260 1974 (1986 - 1993)