Autók » Volkswagen » Vento (1991-1998)

Vento 1,4 CL

Soha nem fog otthagyni

2006. szeptemberében vettem az autót egy autókereskedésben. Majdnem egy évig használtam úgy, hogy nem nyúltunk komolyabban hozzá, pedig naponta 100km-ert mentem vele télen. Azóta sincs semmi baja, pedig most már 256.000km van benne. Én 200cm vagyok, de kényelmesen tudok benne utazni akár hoszabb távon is. Nagy autó. Nem kell gondolkodni, ha bele kell rakni valamit, hogy na ez most hogy fog beleférni. Belefér.
Kicsit lomha, gyorsulási versenyre nem kell vele benevezni, de azért ezzel az 1,4-es motorral is konnyedén tudja tartani a 100-110-es utazótempót, mindegy, hogy mennyi csomag és hány ember van benne.
Ahhoz képest, hogy mekkora a kasztni és mekkora a motor, a fogyasztása is szerintem megfelelő. Nekem városban 8 liter, városon kívül 7 liter, de ez természetesen semmi komolyabb kigyorsításokkal.
Az úttartása jó, Kevés olyan auto van, amelynek a futóműve jobb. Még a mai autók is megirigyelhetnék.
Egy kicsit most már kezd rozsdásodni, de csak a tipikus helyeken, sárvédő, hátsó rendszámtábla alatt, A oszlop alatt.
Motorikusan semmi gond nincs vele.
Sokszor az az érzésem, hogy az autonak az tesz rosszat, ha nincs hajtva. Ha áll azt nem szereti.
Ezenkívül szerintem tartja az árát és nyugodtan meg szabad venni egy olyan példányt is amely 250.000km-ert futott. Ezek az autok még 400.000km-ert is elmennek.

- Mikor megvettem 227.000km-rel azonnal használatra fogtam. Naponta mentem vele közel 100km-et naponta télen, de semmi baja nem volt.
- -Egyik reggel lemerült az akksi(ki tudja, mióta ment)(8.000 Ft).
- -Hátsó lengéscsillapítók adták meg magukat (20.000 Ft, Monroe Reflex), miután 500kg csempét vittem vele 150km-re
- -Hall jeladó halt meg (18.000 Ft, utángyártótt) ez onnan derült ki, hogy meg megállt az autó, meg nem akart indulni
- -Mikor hozzám került rá egy évre hengerfejtömítés csere, mert egy kicsit folyt az olaj, azóta kb. 1 decit eszik meg olajcserétől olajcseréig. És a hűtővíz sem fogy.
- -Meg a szokások javítások, olajcsere, fékbetét csere, gyertyacsere.
- -kesztyűtartó kilincs eltörött, de asszem ez típushiba.

Somogy Auto 2000 Kft. Kaposvár
Ők értenek hozzá...