Autók » Volkswagen » T-Roc (2017)

T-Roc 1.5 DSG

osszessegeben jo auto

Kocsirol roviden: rendben van, kenyelmes.
1.5-os motorral dinamikus, automata valto tokeletesen illesztett.
motorikusan es elektronikaban a kocsi elso evben teljesen rendben volt, semmi rosszat nem tudok mondani rola.
Anyaghasznalat tenyleg nem tul "VW-es" de ez nem volt szempont, nekem az auto inkabb praktikus kell legyen.
Fogyasztas: nekem gyari ertekhez semmi koze, 80%-ban tempomatos autopalyaval, 10% alig dugos varossal 7.9-et eszik, szerintem annal lehetne jobb.

Praktikus nuansznyi dolgok amelyek hasznalat kozben derultek ki.
- aerodinamika es fizikai sajatosaggaok (ugymint gravitacio) miatt az auto furan lesz mocskos a teli idoszakban: ajto ive ala felhordja a sarat kiszallasnal ovatlanul a nadrag is piszkos lesz. csomagter ajto es hatso lokharito is irgalmatlan mocskos mert oda huzza a menetszel a sarat.

- csomagter nyitasakor a csomagterbe is csopog folyik az ajtorol viz nem pedig csak az ajto keretre, ahogy pedig szerintem ennek lennie kellene.

- legaramlasi okokbol esoben nagyobb sebessegnel (ertsd: pl autopalyan) a kulso tukrokre terelodott viz akadalyozza a normalis tukorhasznalatot: az eso a menetszeltol mintegy vizfuggonyt kepez a tukor elott (ilyennel egy masik autonal sem talalkoztam)

- nekunk a csomagter kicsi ez persze lehet egyeni szoc problem. (alaplap also allasaban tehat legnagyobb urtartalomnal).
ami viszont inkabb tervezesi kerdes: nem igazan lehet ulestamla tetejenek szintjeig sem tolteni a csomagteret, mert az ajtora fuggesztett kalaptarto nem csukodna rendesen, es hajlik/kiakad/megakad vagy el torik ahogy a lecsukodo 5. ajto ablakanak ivevel talalkozik.

- jaro motornal kivulrol sem taviranyitoval sem zarral+kulccsal nem zarhato az utaster (pl. teli bemelegites)

- fekbetetet kellett cserelni gariban mert gyari ajanlas volt ra (kvazi ismert problema volt, de nem szoltak rola, viszont megcsinaltak amikor magamtol a fura nyikorgo hangok miatt visszavittem) - tolatoradar zavartan bejelez (nem sikerult orvosoljak gariban sem) - konyoklo valami mechanikus problemaval kuzd (ezzel meg nem voltam gariban, de majd megyek) - fenntartasi koltsegrol nem tudok hitelesen nyilatkozni, a gyari ajanlast kovetem a rugalmas szervizhez, egyelore nem kert semmit a kocsi, ami penzbe kerult volna.

Markaszerviz

Fenntartási költség (5) Évjárat 2019
Előző autója? saab, mazda, toyota, opel, peugeot, fiat Következő autója?
Verdikt (8.0/10)

Volkswagen T-Roc 2017 (2018)