Autók » Volkswagen » Transporter (2003)

Transporter 1,9 PD TDI

Kisáruszállítók közül a leg!

510 ezer kilométernél járok a paripával, és szerintem ennyi után egyáltalán nem mondható hosszúnak a hibalistája. Sok féle egy tonnás kisteherautót vezettem már, de a T5-ösnél kényelmesebb nincs. főleg, ha komfortülést kér bele az ember. Fél millió kilométer után sem eszi az olajat. A motorja még most is úgy duruzsol, mint amikor átvettem a szalonban. Korábban egy Toyotával dolgoztam, még az sem tudta ezt! Az igaz, hogy a Toyotának még ennél is rövidebb volt a hibalistája, de ha arra kellett valami, akkor az sokkal zsebbenyúlósabb volt, mint a Transporteré. Például az első futómű alsó talpas a T5-re nem került 10 ezerbe sem. A Toyotára több mint 70 ezer volt, mert az egész lengőkarral együtt van. Mindemellett 100 kilométerenként 2 literrel is kevesebbet eszik, és még nagyságrendekkel is jobban megy még a leggyengébb Transporter is.
Rossz tapasztalatom nincs vele. Bár mivel csak 85 lovas, a váltó áttétele is a legrövidebb. A platósoké egyébként is 10 km/h-val lassabb háromezres fordulaton, mint a dobozosoké. Ezt leszámítva nagyon kényelmes, csendes a vezetőfülke. Feszes futóművével igen sportosan abszolválhatók a kanyarok, élménnyel teli az autózás még 7 év után is. Ha valaki nem csak lelakni tud egy ilyen autót, akkor igen hálás kis jószág. Csak ajánlani tudom.

- A kilométerszervizeken túl cseréltem: - -első futómű alsó lengőkar hátsó szilentek (2pár)..315e és 495e-nél - -belső féltengely gumiharang (1pár)................360e-nél - -első lengéscsillapító + torony csapágy (1pár).....315e-nél - -hátsó rugótalp (1pár).............................480e-nél - -bal oldali ajtózár................................285e-nél - -termosztát........................................465e-nél - -jobb első alsó talpas.............................495e-nél -

VW Ring

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Dyna Következő autója? Transporter csakis!
Verdikt (10.0/10)

Volkswagen Transporter 2003 (2005 - 2007)