Autók » Volkswagen » Transporter (2003)

Transporter 1.9 TDI és 2.5 TDI

Ikrek

Céges autók, 2003 ban vásárolták őket. Kivitelük ugyanaz csak a motorjuk más(a leggyengébb és a legerősebb) Hozzánk kb 60 000 km után kerulek. Véleményem szerint normális autók szeretem őket. A cégnél régebben sokszor túl voltak terhelve ezért, és kis hazánk útjai miatt kellett a 2.5-nél már, 90 000 km környékén futóművet javítani. Vezethetőség szempontjából jó tapasztalataim vannak velük, jó váltó, könnyen működő kezelőszervek, jó kormányzás. Ált. jól kilátni belőlük, de sávváltásnál figyelni kell, a holttérben elfér egy kisautó is. Közös hibájuk hogy az üzemagyagszintejlző többet mutat mint amennyi a tartályban van, és ezt az utolsó 250 km ez korrigálja. A fülkéje rövid távon 2 embernek kényelmes, de 500 km után már nagyon szűk

A motorok
1.9 (85 ló, 200 000 km) Városban tökéletes, országúton rémálom, pályán elmegy. Sokszor imádkoztam már neki hogy gyorsulj. Futót is vontatok vele (B jogsi miatt :) ) volt hogy még a kamionok is visszaelőztek egy nagyobb emelkedőn. Olajat 180 000 km ig nem evett, azóta 0.5l/15 000 km. Gázolajból átlag 8.5 litert eszik.

2.5 (174 ló, 176 000 km) ISTEN! Hatalmas erőtartalékkal rendelkezik, bárhohhan elindul (húzósabb előzés előtt azért érdemes visszakapcsolni). A vége 200 körül van. Fogyasztása 8.5 l ha normálisan közlekedsz vele, 10-11 ha nagyon hajtod, de spórolva és betartva a sebhatárokat +ideális körülmények közt 6-6.5-el is elporoszkál. Ja és mindehez elfogyaszt még 1 liter olajat a 15 ezres olajcsere között. Képességei miatt szerintem ez megbocsájtható.

- Az 1.9 esen szinte semmi 200 ezer km után kellett a futóművéhez hozzányúlni.+ a bal oldali tolóajtó zárja rossz. - - A 2.5 ön is volt már futóműjavítás, állandóan fals jelzést küldött a bal oldali tolóajtó, és eltört a szellőzés irányát vezérlő tárcsa.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.4/10)

Volkswagen Transporter 2003 (2005 - 2007)