Autók » Volkswagen » Transporter (1990-2003)

Transporter 2.5 TDi

Nélkülözhetetlen dög-se vele se nélküle

A vezteő ülés a vezetés szempontjából kényelmetlen. Csak előre hátra lehet állítani. Magassága nem állítható. Ezt szívesen lecserélném. Kormány nem állítható. Így nehezebb egy kicsit jó üléspozíciót találni. A váltó messze van. De mindezek ellenére szeretjük. A teret, a 9 személy lehetőségét. Az erős motort, ami nem gyorsulási bajnok, de megy szépen. Kellemesen duruzsol. Jó benne ülni. Azt gondolom, hogy beválik. Mivel családunk nagy, és sokszor vannak vendégek, illetve többen is többször megyünk közösségi alkalmakra, versenyek, találkozók mindenképpen ki lesz használva.
Amikor elkezdődött a rángás utáltam. Mert ki tudja, mi a baja. Elkezdődött a javítás, elkezdtem reménykedni. Mivel nincs vége a szervízelésnek, de másik használtat nem akarok venni, egyenlőre nagy levegő és szépen nyugodtan csináljuk, amit kell.
A nagy tér továbbra is jó. Viszont zörög a kocsiszekrény. Ha szánkózni mentünk, akkor 4-5 szánkó elfér benne. Ha fejfát vittem befért 4.

- 3 hete vettem. Sok tapasztalatom még nincs vele. 1000 km. De ígéretes.
- Motorolaj kicsit ereszt. Nem eszi csak a kartell tömítése nem jó talán. Long life olajjal jártak vele, hosszú szervízidős autó volt. Ezért most jobban kell kímélni.Visszaállok vele a 10-15000 szervízre. A tolóajtó egy kicsit deformált volt. A karoszériás szerint ezt az okozta, hogy valamire rácsukták.
- ajtóbeállítás 2500 Ft
- Most 2009-t írunk. A 2,5 fél év alatt már előjött egy-egy hiba. Az olajeresztés tömítéshiba volt. Rácsöpögött a szíjra. Azt ki kellett cserélni. Utána sokáig működött.
- A tavalyi évben zavaró rángás, ha megálltunk. Az egész kocsiszekrény rázkódott. Ezt elkezdtük szervizelni. Porlasztócsúcs csere. Jeladósporlasztó csere. 120 000 Ft.
- Adagoló felújítás és beállítás majd 50.000 ( utiköltséggel több)
- Nagyszervíz vízpumpa, görgők, és a szíj újbóli cseréje közel 100 000 Ft.
- Most még mindig nem jó. Indítás nehezebb. Izzítógyertyák?
- A pedállal is van probléma. Néha úgy viselkedik, mintha nyomnám, akkor is, ha elveszem a lábam.
- A hűtőfolyadék fogy. Esetleg hengerfej...
- A fogyasztás jó. Az adagoló állítással visszajött az ereje.
- Veszek egy nagy levegőt és mehet tovább a szerelés.
- A szerelők szerint visszatekerték az órát és több van benne legalább 50-70 000 km-rel. Pedig szervízkönyvvel vettem.

Galamb Tibor Ács jó szakember, jól felszerelt műhely, nem ver át, készséges, több időt is fordít rám, kikeresi a legjobb ár-érték arányú alkatrészt
2T+M Győrzámoly adagoló és akármilyen szervíz korrektek

Baliga Tibor karosszériás Komárom Török ignác u.
Az ajtót kis idő alatt beállította a helyére olcsón, korrektül.
Szűcs Attila autóelektrinika Komárom Török Ignác u korrekt

Fenntartási költség (6) Évjárat 2003
Megbízhatóság (8) Vezetett km 52000
Előző autója? octavia Következő autója? egyenlőre semmi, ez jó lesz még
Verdikt (6.6/10)

Volkswagen Transporter 1990