Jól kell választani
Siófokon egy használtautó kereskedésben bukkantam rá 2016-ban (most 2020-at írunk). Ekkor volt benne 230.000km valószínűleg sokan rá sem néztek, elmentek mellette kora / futása miatt. És az ára sem volt a kínálat alja, inkább erősen a közepe. Viszont:
belenéztem is tetszett az állapota a 'típusbetegség' műszerfali kopásokattól eltekintve. Állítólagt német idős úr későn házasodott olasz feleségéé volt, sós utat nem látott blabla. oké irány a márka szervíz emeljük fel és nézzük meg az e-szervízkönyvet. Na itt jött a meglepetés: az alja olyan volt mintha most gördült volna ki a gyárból, az elemeken a gyári matrica szinte ragyog, fékcsövekre öröm nézni, futóművön / vázon sehol egy rozsda. Azt hittem nem jól látok, a szervizesnek is elkerekedett a szeme. e-szervízkönyv: atyaég, minden be van jegyezve még téligumicserére is márkaszervízbe vitte a néni. Volt egy szélvédő csere (köfelverődés) és emellett látszott hogy mindent megkapott, évről évre követhető km bejegyzésekkel.
Innentől a kocsi ára másodlagos lett, megvettem és életem egyik legjobb autója (lada, n primera, s swift, s leon, s rapid, s octavia)
Alapvetően 2.autó városban rövid utakra. itt sokat fogyaszt 9-10l, de hosszabb utakon 7,5 simán ok. Nagy, kényelmes. Motorjával tisztában kell lenni szívó - alul lomha, de nem igaz hogy nem megy, csak forgatni kell. Amikor megvettem kapott egyből új kumplung szettet és nyeles tengely csapágyat azóta semmi, csak megy-megy. belement 50k km voltunk vele 1100km nyaraláson stb. remek autó.
tanulság (újra): nem szabad a kínálat legalját venni, nem a km és nem a kor számít!
ja és vásárlás óta 100-as benzin, meghálálja, és korrigált vezérlés (lambda szonda :-)
- egyből vásárlás után kuplung szett 70e - szervíz
- egyből vásárlás után nyeles tengely csapágyak 28e - szervíz
- jobb első ablakemelő bowden műanyag háza - ebay, én csináltam
Kaposvár, Kanizsai utca - ajánlom
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |