Igényes és megbízható
VW Touran 2.0 TDI: Tavaly júniusban vettem (már a legújabb, ráncfelvarrott kivitel), közvetlenül egy TDCI (130 Le) Ford Mondeo után (3 éves volt), azelőtt egy Opel Zafirám volt. Mindkét előző kocsiba 180 ekm-t tettem bele, 3-3 év alatt, ezalatt volt időm és lehetőségem mindkettőt alaposan kiismerni, így komoly összehasonlítási alapom van a Tourannal szemben.
Rögtön az elején, a Touran messze veri mindkettőt, ez nem vitás. Praktikus, rendkívűl sok variációs lehetőséget kínál a belső tér alakíthatóságában, a középső sorban két gyermekülés mellé simán befér egy felnőtt (a Mondeoban ezt nem tudtam kivetelezni, legfeljebb egy kínai tornász rugalmasságéval de csak úgy, hogy a vállaimat meg sem próbáltam hátradönteni). A motor kellően erős (140 Le), bár menetdinamikában a Mondeoval nem veszi fel a versenyt, de aki ilyen autót vesz, az nem száguldozásra vágyik. Bár óra szerint így is 218 km/h a végsebessége (papíron és GPS-el is ellenőrizve pont 200 km/h). Elképesztően logikus minden apró részlet megtervezése, jól láthatóan átgondolt, megfontolt minden szempontból, mintha a német precizitás újjáéledésének lenne a legjobb példája.
Ami negatív: egyértelműen a vételár, a kocsi polci ára 8.05 mHUF volt, több mint egy 170Le Passaté, jóval több mint a hasonló kategóriáju konkurenseké (Corolla Verso, Zafira, stb..).
30 000 km megtétele után (fél év alatt), semmilyen hibát nem tapasztaltam, sehol nem zörög belül, az egyetlen zavaró dolog az olajfogyasztás, eddig 2 liter ment bele. Soha előtte egyetlen autómba sem kellet még egy decit sem töltenem, ha jól tudom, ez a PD TDI motorok gyengesége.
Összegezve: mindenkinek ajánlom, aki nem sajnálja a pénzt egy minőségi, megbízható, kifinomult családi autóra.
- semmi
Autócity, Szekszárd