Családi kedvenc
Tesztautó volt, így vettem meg az eredeti áránál 16%-kal olcsóbban. Az egész család nagyon szereti. Nagyon jó a hátsó 3 ülés támladöntése és el?re - hátra állíthatósága. A csopmagtartó hatalmas. Nagyszer?en variálható, eddig még nem merült fel olyan pakolási- rakodási igény, amit ne tudott volna kiszolgálni. Második nyarunkat töltöttük vele külföldön, a család minden cuccát elnyelte -a tetőcsomagtartót el fogom adni - a IV-es Golfhoz kellett.A bels? tér tehát nagyon rendesen meg lett tervezve, a m?szerfal azonban elég komor. Éjszaka viszont gyönyör?. Nagyon merev a karosszéria, semmi sem nyüszög még rossz úton sem. Megnyugtat az 5 csillagos törésteszt is. A váltó rendkívül pontos, a kormány nagyszer?, a fék viszont nem harap annyira finoman mint az el?z? IV-es Golfomban, de ez is ugyanolyan jól megáll. A dízelmotor hallható, de nem zavaró. Nagyon jól megy, a beépített chiptuningot általában nem is kapcsolom be, a hétköznapi használat során teljesen elég ez a 105 lóer?. A kasztni méretéhez képest keveset fogyaszt: országúton 6 liter alatt, de városban is ki tudom hozni 7 liter körül. Szerintem ideális választás fiatal családosoknak.
Már 18.000. km. van benne: túl vagyunk az els? szervizen, a komputer 15 ezernél kezdett szólni és visszaszámolni. Addig kétszer kellett utántölteni olajat kb. 3-3 dl. -nyit. Ez teljesen normális mennyiség, az autó átvételekor adtak 1l. Mobil 0w-30-at, úgyhogy nem idegesít. Egy dolog egy kicsit bosszant: ha az autó olajcsereperiódusa 30e. km. akkor miért a felénél kell szervizelni? Talán a gyári tuning (...box) viseli meg az autót? A szervíz korrekt és gyors volt a Wicha Autóházban.
Átlagfogyasztás mostanában 6 liter körül. Egyre jobban kedvelem, bár nem egy emocionális autó.
31 ezernél szervízbe utasított a fedélzeti számítógép. A LongLife szervíztipust választottam, 15 helyett 30ezer km. vagy 2 év múlva kell majd vinnem. Ez 62 ezer forintomba került. A szervízben gyorsak és pontosak voltak. Az autóval egyébként semmi gond, minden OK., elégedett vagyok.
Sokkal jobb és ezerszer praktikusabb mint a IV-es Golf.
- A bal hátsó helyzetjelző lámpákból (2 van egy oldalon) az egyik kiégett 31000-nél. .
Wicha autóház Miskolc.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |