245.000 km után is szeretem
Nullkilométeres autóként vettem a legnagyobb dízelmotorral. Jelenleg 245.000 km van benne és nem érzem úgy, hogy le kellene cserélni. Úgy megy, mint újkorában, de persze kívül-belül azért látni már kissé, hogy használt. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy városban csak keveset használom, sokkal többet autópályán és országutakon. Jártam vele Norvégiában, Franciaországban, a Balkánon, Albánában és még egy csomó más országban – mindig nulla hibával.
Az előző autóm egy Citroen Berlingo volt és amikor azt eladtam, elhatároztam, hogy 1. soha többé francia autót, 2. keressük meg a legmegbízhatóbb egyterűt. Ez lett a Touran.
A fogyasztása lehetne 6 liter is, ha csak országúton mennék vele maximum 100-al. És hogy alföldön vagy hegyen-völgyön, az már mindegy. De mivel sokat megyek vele autópályán 140-160 km/h közt, ezért a fogyasztása inkább 8 liter.
Jól gyorsul, persze azért a nagy BMW-k és Audik stb. otthagynak. De minden mást könnyen le lehet hagyni vele. Ideális utazó-kiránduló autó hosszú távon is.
Egy komoly hibája volt a sebességváltójával. Pontosan nem tudom mi, de majdnem félmillióba került. Hozzátartozik azonban az igazsághoz, hogy ha időben elvittem volna a szervízbe, sokkal-sokkal olcsóbban megúsztam volna, így nyilván én voltam hülye.
A csomagtere hatalmas, elfért már benne lapraszerelt franciaágytól kezdve 3000 póló is bedobozolva. Költözni lehet vele.
Ami tetszik;
• Megbízgatóság
• Nagy csomagtér, sok rakodóhely
• Teljesítmény, gyorsulás, nyomaték
• Alacsony fogyasztás
Ami nem tetszik:
• Olykor lehetne magasabb építésű – tudom, ez sima egyterű és nem terepjáró
Egyszóval: ajánlom!
- Sebességváltó, de ha időben vittem volna szervízbe, nem lett volna drága.
Régebben Autosol-Miskolc, de ez megszűnt. Azóta Miskolc Autóház, ahol a gárda ugyanaz, mint az előző cégnél.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Berlingo 2.0 HDI | Következő autója? | Touran, Sharan vagy Tiguan |
Verdikt | (9.4/10) |