A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Volkswagen » Touareg (2002-2006)

Touareg 3.0 TDI Tiptronic 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Teddy, a mozgó helyrajzi szám

Szöveges ítélet

Az ítéletemhez jó ismerni az előzményeket is - még ha csak a Népítéletet linkelhetem csak.
http://nepitelet.hu/autok/alfa_romeo/164_1987/alfa-kell_ennel_tobbet_irni/
http://nepitelet.hu/autok/volkswagen/passat_1996/elvezet_nem_itthonra/
http://nepitelet.hu/autok/audi/allroad_quattro_2000/idealis_penznyelo_minden_elvarasra/
http://nepitelet.hu/autok/audi/allroad_quattro_2006/domi_a_csalad_legfiatalabb_tagja/

A fentiekből látható, hogy a funkcionalitás/terepképesség felé tolódtam az egyszerűen csak szerethető autók irányából. A régieknél a külterületi utak miatt nagyon sok problémám volt. Lujzinál (passat b5) előfordult hogy évente 2-3 alkalommal is venni kellett környezetvédelmi tálcát és futóművet kellett kalapálni. Bár ez utóbbi a mai napig megmaradt. Erre reméltem megoldást Teddy (a touareg neve) személyében. Ebből a szempontból nem csak hozta a kötelezőt, de bőven felül is teljesítette: a béna földutakon is meglehetősen nagy biztonsággal és kényelemben mozgatja a családot (a következő videó még Domival készült https://drive.google.com/file/d/0B4hDZt_pXB-BeDhqWFBUaW94YTA/view?usp=sharing )

Nehéz kitalálni mivel kezdjem, de legyen a kályha. Kellett a pénz, Domi (C6 allroad) ment. A hosszabb távú utak már nem jelentenek prioritást, így a terep-állóság lett a fő szempont. A Q7 nem fér be az udvarra, maradt a touareg.
Külföldről jött be. Futása ellenőrizhetetlen, de állapotát tekintve 500'000 km legalább van benne. Az első-hátsó parkolóasszisztens ellenére minden sarkán apróbb karcolások és emberi bénaság nyomai. Kormány kopott, bőrülés repedt, belseje -divatos kifejezéssel élve- kormának megfelelő állapotú. Egy anyuka használta 2 gyerek napi mozgatására. Ez sok nyomot hagyott (hibaleírás alatt részletezve). A sok külsérelmi nyom egy kellemetlen technikaival van megtoldva: valahol a motoron a motorolaj megjelenik kívül. Felderítés folyamatban - főtengelyszimering már cserélve, ahogyan megtaláltuk a két meglazult csavarját és elcsípődött gumigyűrűjét az olajbetöltő nyílásnak is. De még megy a harc a teljesen száraz blokkért. Az akkumulátor kezd kissé megviselt lenni, még idén cserélve lesz.
Mindezek ellenére az autó pöcc-röff megy. Autókozmetikus-kereskedő barátom miután vezette nagyon telibe dicsérte a váltó finom és észrevehetetlen ténykedését, a motor sima járását. Mások a hangszigetelést dicsérték, mondván a 7L touareg halkabb belülről mint a C6 allroad (persze egyenesfutásról beszélünk).
A 11 év megtette a hatását, a műanyagok kezdenek a magyar utakon már hangot kiadni, de nem vészes. A Q7-sel közös betegsége, hogy elnyalja az első gumi profilt. Nagy az autó önsúlya (üresen 2450kg) és ha ezt megtoldom a légrugóval, akkor gyk beállíthatatlan a jó geometria.

A 3.0 tdi motor már Domiban is nagyon jól vizsgázott. Igaz a közel fél tonna plusz súly megteszi a hatását: 11,5 az átlag. Ez városban kis távokkal hideg motorral nevetve 15 liter, vagy felette van. Tempomattal országúton a szabályokat betartva le lehet menni 8-9 liter közé. A benzinkutasok már névről ismernek, mert a 100 liter az 100 liter :D
Teddy futóműve erősebbnek tűnik egy év távlatából, mint az előző autóimé. Végre öt felnőtt is elfér az autóban. A csomagtartója elég kényelmesen (figyelmesek voltak a német programozók, mert az autó lesüllyeszti a fenekét pakoláskor ha túl magas lenne) pakolható és megfelelően nagy is.
A többi népítéletben leírt méretbeli megjegyzéseket nem tudom cáfolni: mindenhol oda kell figyelni a nagysága miatt, de a környezet is észreveszi azonnal és tisztelettel bánik vele.

Egy bő év tapasztalatával nem tudok igazán rosszat mondani róla. Ami rá lett költve, mind a korából fakadó volt. Aki SUV-t vesz, annak ezzel számolnia kell. Ott még sehol nem hagyott. Az esztétikai jellegű hibák apránként és folyamatában orvosolva vannak és lesznek. Mivel Teddy a családi személyszállító, a technikát naprakészen tartom.

Hibalista

- Olajcsere - 30'000 Huf - Főtengely szimering - Ez egy nagyobb szerviz része volt így nem tudom az árát. - Légrugó kompresszor felújítás(anyaggal) 20'000 Huf - Két szilent a kereszt merevítőhöz - 12'000 Huf - Leömlő tisztítás - 17'000 Huf - - Most van egy G291 nyomásérzékelő szelep hibám, ami csak szeleptömbbel együtt cserélhető. Előreláthatóan 150€+ munkadíj. - - Megvételkor a következők ismert hibák voltak (még nincsenek megcsinálva). - -Bal 1 lámpamosó - 50 €+ a szerelés lesz - -Vezetőülés bőrje repedt - 20'000 Huf teljes ülés bőr felújításának a költsége - -2 levegő befúvó rács állító műanyag(csak egyben kapható)- bontott ebayről 50-100/ db - jobb hátsó hamutartó ajtaját lerúgta kölköc - teljes aljtókárpit mindenestől 100€ lesz - - Elmondható, hogy ez az autó a 100€-tól induló hozzányúlások gyereke :)

Ide hordtam szervizbe

Barát, nincs kérdés.

Értékelése: 8

Másik szerelő értékelése

Másik barát - igazi távgyógyító.

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (4) Évjárat 2005
Kényelem (8) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 500000
Megbízhatóság (8) Vezetett km 27000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 11 l
Előző autója? C6 Allroad 3.0 tdi tiptronic Következő autója? Q7
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (6.9/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Volkswagen Touareg 2002

További ítéletek (40 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)