Autók » Volkswagen » Touareg (2002-2006)

Touareg 2.5 R5.tdi

Szerelem első látásra, ásó-kapa-nagyharang...+

Véletlen szerelem lett a touareg. Eddig olajcsere (9lit.!)meg a hozzá szükséges szűrök cseréje kellett.Én még ilyen elvetemült helyre szerelt pollenszűrővel nem találkoztam.(Kesztyűtartó alatt)Pofon egyszerű a cseréje, de mire megtaláltam hol van.....! A légrugó nagyon finom dolog, nem érezni a "csudautakat". A motor jó, nem versenyzésre, de megy. A tuningtól kicsit félek, bár gondolkodom rajta, amúgy én elvagyok az erejével, a sportfokozat viszont ötletes kompromisszum városban. Szerintem nagyon kényelmes, kicsit széles a tükrök miatt, de kis figyelemmel nem okoz gondot.Fogyasztásról annyit, 100 literes a tank,de én sehogy nem tudok elmenni vele 900-950 km.nél többet.Legalábbis a komput. ezt adja. Városban 11-13lit. országuton 100-120nál 8,2 körül.De a végén marad a fenti kilométer távolság, bármennyire óvatosan kezelem is. Belülről csodálatos, minden gomb-kapcsoló csilivili.Klíma jól szabályozható, nagyon hűt, régen voltam náthás nyáron,( most sikerült megcsinálnom),a hűtött kesztyűtartót nehagyja ki belőle senki.Csomagtartó szerintem a méretekhez képest szűköske.

2008. aug.20. Kiegészítem,mivel még mindíg tart a szerelem. Lassan 50ezer km.t futottunk. Közben csak belepróbáltam a tuningot, megérte állíthatom. Nagyon szépen megy, bár alacsony fordulaton nem olyan sima a motor, de a fogyasztásra is jótékonyan hatott, kb. egy literrel lett kevesebb átlagban. Így már nem kell a 3,0 motor.Hiba nincs továbbra sem, de lekopogom. Az olajcsere+a hozzávalók egy 50e.ből megvannak, persze nem a porsche hung.nál.Szóval nagyon jó választás volt, és kitartok mellette, nagyon megéri. 1 nagy hátránya van, a sok tapló állat nem tud elmenni mellette anélkül, hogy ne karcolgassa meg. De hát ez ma a Magyar nép! Csörtetünk balkániába, de mintha már megérkeztünk volna.

- valami kattog a műszerfalban időnként,( de nem védett madár), megfejthetetlen. Ugyszintén valami mostanság hallható kerregés indítás után párpercig.Ja és a xenon jobboldalon besipol a hibajelző, villog egy kicsit aztán ujbóli felkapcsolás és semmi gond vele. Ha van valakinek ötlete mit kell vele tenni szóljon kérem.2008.aug.20.kiegészítés.A kerregés és kattogás maradt. A xenonnál rájöttem, hogy a víz belefolyik a vezetékcsatlakozóba, a lámaptest kiszedése után látható, és pillanatnyi rövidre zárás miatt jelez hibát. A jobboldalit leszigszalagoztam, most szórakozik a baloldali is. - - 2010.08. AJAJAJ!!! kb. 150ezer km. van mostanra a gépben. Hiba csak egy: AUTOMATA VÁLTÓ!!! elkezdett váltáskor rángatni, de szörnyen. Mintha kiszakadna a kocsi alja. Szakszervíz: semmi gond, kétnapos munka kb. félmillió!!! szerintetek normális egy majd 15millás autótól, amit terepre terveztek, hogy a váltó ennyi idő alatt elhalálozik? Nagyon kíméltem, nem kínoztam, nem versenyeztem vele. Milett volna ha terepezem, szadizom?? tréler hozza vissza a domboldalról?? hát ez elég ciki vw.től. Egyesek javasolják a váltó olajcserét, talán az segít.Nem tudom, de egy örök életre tervezett váltó és benne az örök olaj, (mondá a porsche)ennyire képes? Ja hát mondjuk ki mit gondol "örök"nek. vagy ez csak maszlag az ökröknek?. Hát ez is egy 60-70ezres játék, 8 liter olaj kell a váltóba. A motortól induló kipufogó valahol kiengedi a füstöt. Néztem mit lehetne tenni, de úgy körbe építették, hogy nem mertem nekilátni a lebontásnak. Valami jó szerelőt kell erre is találni. Jót és nem lehuzóst. Vagy ne álmodozzak?? Létezik még ilyen szakember vajon? Agyrém.

Porsche M5. Borsos, de udvariasak, segítőkészek, és eddig jól tették a dolgukat. Egy gondom volt csak, mire előkerült egy felvevő a frissen főzött kávémat langyosan behörpöltem.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2005
Előző autója? Sharan 1.9 pdtdi Következő autója? VW. Touareg 3.0. TDI,