Fürge SUV
Tuaregszerű SUV kialakítás, az összkerékhajtásnak és az elektronikai biztonsági extráknak köszönhetően érezhetően jó az útfekvése.
Kényelmes, el lehet férni benne, a hátsó lábtér is nagy. Csomagtartó átlagos (470 liter), de a hátsó üléssor előretolásával vagy ledöntésével nagyobbítható.
Családi autónak is jó, a korábbi szedán ajtaján még egy műanyag szék sem fért be, ezzel 1,5x1,4 méter nagyságú dolgot is vittem már haza.
A motor: 1.4 TSI 150 Le, 240 Nm (1750-4000 ford. között). Gyakorlatilag állóhelyből szinte végsebességig nyomatékmaximumon gyorsul (százas gyorsulás 9,3 sec). Én 90 százalékban városban használom, a kompresszornak és turbónak köszönhetően nagyon dinamikus.
Ismerősök ijesztgettek, hogy jó-jó az 1.4-es motor, de majd az autópályán kifullad. Szerencsére másképp lett, mert hatodikban is a turbónak köszönhetően dinamikusan gyorsul. Az 1.4-es motor egyáltalán nem szenved, csendes, érzésem szerint 80 százalékban a turbó dolgozik, a hangja és a gyorsulása alapján úgy érzem mintha legalább 2.0-2.2 motort vezetnék.
Összeségében jó vételnek érzem, szinte minden extra meg van benne ami a nagy terepjárókban és családi autónak kis jó. Nyilván ezek elsődleges tapasztalatok, majd később nyilatkozom a tartósságáról, megbízhatóságáról is.
- Még semmi, de meglátjuk 1-2 év múlva
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2008 |