Sári a megbízható és praktikus gyerekbarát!
Azért vettem rá magam az írásra,mert annyi rosszat olvastam itt erről a típusról.
Az én véleményem merőben más. Abszolúlt pozitív!
Ott kezdődik a storry,hogy v50-es volvonk volt amibe 3 gyerekülés nem fért be hátra(v70-be sem:). Szükségünk lett egy nagy 7 személyesre, aminek teljes értékü ülések vannak hátul. Nagy csomagtartó,babakocsinak biciklinek,sátornak, kutyának, Nagyinak......
Teljesítmény és nagy sebesség egy ilyen családi autónál nem volt szempont. Megbízhatóság már annál inkább.
Amikor már nagyon tipródtunk,hogy mit is vegyünk a Volvó helyett akkor jött a segítség...
Egy Barátunktól kölcsön kaptunk egy lehasznált 96-os Sárit(sharant). 660.000 futott km-rel. 1.9tdii Igen! Nem írtam el. Klímán kívül minden működött rajta. Angyalföldre a Garázsvarázsba vittem kitakarítani és ők nagy csodát tettek. Budapesti használat mellett Kétszer is kimentünk vele Ausztriába. -25 fokban az audi a5 3.0tdi nem indult be Sári viszont kb 20sec. Izzítás után pöcre. Hát igen egy kacsintással gazdagabb lett az A5 tulaja:)
Mondjuk kétszer rántott az autó 130-as tempónál aztán ennyi. 10e km tettünk bele 6 hónap alatt.
Végre megszületett a döntés. Kell nekünk egy ilyen jószág. Mobile.de-n nekiláttam a keresésnek. Feleségem automatát szerett volna úgyhogy a családi béke kedvéért ilyet kerestem. Magyarországi szóba sem jött,mert itthon a lehúzósneppereknek nem akartam tömni a tárcáját. Hiszen azért azt nem árt tudni,ha egy autó jó akkor nem adják el(ritka eset,ha vki kiszeret az autójából) ezért is van sok hulladék a piacon. Csak a lelakott járgányok kerülnek a piacra. Szépenn kivikszolva,persze visszatekerve..
Lényeg,hogy találtam egy alig használt,de kevesett futott jószágot. 50ekm volt benne,meg iszonyats kutyaszag.:)) Régi tulaja nem tudott parkolni ez látszik is rajta,de a belseje tökéletes állapotban van.
Drágább volt mintha itthon vettük volna,de nem bántam meg,mert ilyen felszereltséggel és valós km-rel nem kaptam volna idehaza.
2 év altt 38000 km ment bele. Nincs hibája. Automata és városban használva 7,8l. Autópályán 140-nél 8l. 110-120-nál 5,5-6l.
Szerintem ez nem rossz egy ekkor vastól.
Praktikus a csomagtere. Szerintem verhetetlen. Két felnőtt bringa ,2gyerek bringa simán be hátra. Illetve Obiban megkérdezték,hogy a kádat és a zuhanyfülkét hogy rakom be egyszerre. Mondtam,hogy simán... Így is lett. 3 méteres lambériát az utastérben lehet szállítani. Ja és a legjobb,hogy a síbox is elfér bent
- Stabilizátor pálcák és 2 kormány összekötő. Ezek ára max 20e volt összesen.
Sufni tuning. Olajcsere haverokkal.....
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | V50 2.0d | Következő autója? | Vw Multivan 4 motion 2.5tdi |