Autók » Volkswagen » Sharan (1995-2009)

Sharan 1.9 PDTDi Trendline Cruise

2es bevált

Először itthon próbáltam venni, de a kínálat külföldről behozott, itthon már egyszer lebiztosítozott jól kinéző romhalmazokból állt. Nem is értettem, hogy miért kerül a németországi ár 2/3-ába mindegyik. A legtöbb hazai 3 év körüli autóban 50-70.000 km volt. Később felvilágosított egy barátom, hogy amelyik ilyen autón nem keresnek 1 millát, azt be sem hozzák, miért vegyék meg drágán, amikor 300e km-rel 5-6000 euroval olcsóbb, csak vissza kell tekerni és ki kell takarítani rendesen.
Ez után a kis bevezető után találtam egy Németországi márkakereskedésben ezt a gépet, 2.5 évesen volt benne 80ekm, ami reálisnak tűnt, meg tempomat, multikormány, sportülések. Reggel kimentünk és délután már boldog tulajként repültem vele hazafelé. Baromi jó autó, imádjuk mindannyian, könnyen vezethető (parkradar nélkül is :)), télen az állófűtésnél nem tudok kényelmesebb dolgot. Kb 900 km-ként kell tankolni, ami nem terheli meg annyira a családot anyagilag. Német kényelem, aki szereti az dicsőíti, aki nem nem, nekünk bejött. Jól húz, jól kapaszkodik, jók a fékek, lehet neki tolni is, lehet kalapos stílusban totyogni is vele. Chiptuning nem lesz benne.
Az előző írásom óta még beletoltunk 40e-t, a kötelező olaj- és kopóalkatrész cseréken kívűl nem kellett semmit cserélni. Ami viszont nem tetszik, hogy a középső tárolókról, a kapaszkodókról, jön le a gumiszerű borítás, átadva a helyét ezzel a csupasz fehér hipergagyi műanyagnak. A csomagtartóban a műanyag patentok sorban törnek le a lámpatakarókról. A kerékdobok műanyag betétjei is el vannak törve, az első lökhárító alján lévő is széttört. Összességében ezek hihetetlenül silány minőségűek, látszik, hogy nem az utókornak készülnek.

- Kiegészítő fűtés felújítás a Webastonál - 40.000,-Ft. 90e km-es nagyszervíz szigorúan nem a márkaszervízben - 120.000,-Ft

Fazer Kft - Diósd

Fenntartási költség (9) Évjárat 2002
Előző autója? A6 2.8 avant quattro Következő autója? sharan, galaxy, alhambra
Verdikt (7.9/10)

Volkswagen Sharan 1995 (1995 - 1997)